Now Reading:
Širom Hrvatske nađeni domovi za starije koji rade nelegalno. Najviše otkriveno u Krapinsko-zagorskoj županiji!!!!
Full Article 2 minutes read

Širom Hrvatske nađeni domovi za starije koji rade nelegalno. Najviše otkriveno u Krapinsko-zagorskoj županiji!!!!

umirovljenici

Nakon otkrića da je Dom za starije i nemoćne u Legradu u Koprivničko-križevačkoj županiji čak punih pet godina radio nelegalno, a za to se vjerojatno ne bi ni doznalo da se korisnici nisu zarazili koronavirusom, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u posljednja je dva mjeseca provelo više od 50 kontrolnih nadzora – donosi T portal.

Nadzirali su pružatelje usluga kojima je u posljednjih pet godina rad zabranjen ili su izgubili licenciju te otkrili da je njih čak 16, unatoč zabrani, i dalje pružalo usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama i to za oko 220 korisnika.

Nelegalni domovi pronađeni su u 11 županija i Gradu Zagrebu. Najviše ih je u Krapinsko-zagorskoj županiji, tri. Po dva su u Karlovačkoj i Osječko-baranjskoj županiji, a po jedan u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Brodsko-posavskoj, Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj, Varaždinskoj i Zadarskoj županiji te Gradu Zagrebu.

O tome je li iznenađena tom brojkom državna tajnica u resornog Ministarstvu Margareta Mađerić za Dnevnik HTV-a kazala je kako sigurno nije dobro da ijedan dom radi bez licencije jer je to za Ministarstvo potpuno neprihvatljivo. Dodala je da je od otkrića nelegalnog doma u Legradu Ministarstvo povećalo broj inspektora s 12 na 30 koji će, unatoč epidemiji koronavirusne bolesti, nastaviti obilaziti domove.https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/ministarstvo-rada-otkrilo-16-ilegalnih-domova-za-starije-najvise-u-krapinsko-zagorskoj-zupaniji-20201208

www.sjever.hr/T portal 09.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.