Now Reading:
Na koprivničkom Sajmištu u tijeku priprema lokacije za drive-in testiranje na koronavirus
Full Article 3 minutes read

Na koprivničkom Sajmištu u tijeku priprema lokacije za drive-in testiranje na koronavirus

Nakon što su prošlog tjedna otvorene ispostave COVID-19 ambulante u Križevcima i Đurđevcu Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije pokrenuo je pripremu još jednog punkta za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Stožer i Županija su uz pomoć Ravnateljstva civilne zaštite RH osigurali su sve materijalne uvjete za uspostavu punkta za testiranje, nabavkom kontejnera i šatora te odgovarajuće signalizacije. U pripremu lokacije se uključila i Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije, Policijska uprava Koprivničko-križevačke županije, Grad Koprivnica i tvrtka Komunalac koja upravlja prostorom Sajmišta.

Početak uzimanje uzoraka, koje će provoditi zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, očekuje se krajem ovog tjedna i to prema drive-in principu kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru Sajmišta. Na punkt se dolazi iz smjera državne ceste D-41 odnosno Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja će biti vidljivi i jasno istaknuti na odgovarajućoj signalizaciji.

Kako bi se testirali na drive-in punktu nakon ulaska na lokaciju je potrebno: parkirati ispod šatora, ugasiti motor i ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, potrebno je otvoriti prozor vozila i uzorak će biti uzet kroz prozor.

Napominjemo kako je na testiranje potrebno doći s maskom te pripremiti potrebne dokumente – zdravstvenu iskaznicu i izdanu uputnicu jer uzorkovanje se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Podsjećamo kako je testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

Otvaranjem drive-in punkta olakšat će se postupak uzimanja uzoraka, smanjiti migracija i prijenos koronavirusa s potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasteretiti zdravstveni sustava i COVID-19 ambulante.

www.sjever.hr 09.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.