Now Reading:
I dalje pretežno oblačno, mjestimično s kišom
Full Article 2 minutes read

I dalje pretežno oblačno, mjestimično s kišom

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom te lokalno obilna oborina. Na zapadu unutrašnjosti mjestimice i susnježica, a u gorju snijeg, osobito u Gorskom kotaru uz snježni pokrivač. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo u postupnom slabljenju i okretanju na sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu i umjerena bura. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša većinom između 3 i 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Meteoropati bi mogli imati glavobolje, slabiju koncentraciju i radni učinak. Veće tegobe su moguće kod reumatičara, a kod ljudi s ozljedama ili prijelomima moguća je povećana osjetljivost na bolove.

U drugom dijelu tjedna promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i predjelima uz njega. Uglavnom u Gorskom kotaru i Lici ponegdje susnježica i snijeg. U unutrašnjosti magla koja će se lokalno zadržati i veći dio dana. Vjetar većinom slab, a na Jadranu umjereno i jako jugo, u subotu i sjeverozapadnjak te bura. Temperatura bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

09.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.