Now Reading:
Martinčević: Županijski vijećnici pokazali ozbiljnost i odgovornost
Full Article 2 minutes read

Martinčević: Županijski vijećnici pokazali ozbiljnost i odgovornost

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije donesen je proračun za 2021.godinu. Proračun je donesen s 29 glasova ZA i 7 PROTIV. Za proračun su glasali REFORMISTI, HDZ, SDP, HSS, HSLS i HSU, dakle svi relevantni politički dionici na političkoj sceni Varaždinske županije. Protiv su bili HNS i jedan nezavisni vijećnik.

– Kao Županijska organizacija Narodne stranke REFORMISTI izražavamo zadovoljstvo da je razina političke ozbiljnosti u našoj županiji na zaista visokoj razini i da se danas političke stranke i županijski vijećnici nisu vodili politikantstvom i populizmom, već su prepoznajući ozbiljnost trenutka ali shvaćajući napore koje Županija ulaže kao bi sačuvala zdravlje i živote naših građana u krizi izazvanoj virusom COVID-19, pokazali iznimnu odgovornost.

Varaždinska županija s dna ljestvice hrvatskih županija po povlačenju sredstava iz fondova EU, a gdje ju je 2017. ostavio Štromar, u protekle četiri godine mandata župana Čačića s preko 900 milijuna kuna EU projekata postala je daleko najuspješnija u Hrvatskoj.

Svi razvojni projekti koje smo u tom razdoblju planirali su uspješno realizirani ili su pred završetkom poput primjerice obnove i dogradnje kompleksa Minerve, Vodotornja, Doma za starije i nemoćne, obnove i dogradnje 28 škola kao i ostalih preko 120 projekata. Niz EU projekta se nastavlja pa će tako s početkom 2021. u realizaciju krenuti najveći županijski projekti poput Centra kompetentnosti za poljoprivredu „Arboretum Opeka“ i „Centra kompetentnosti inovativnih i zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi“ u iznosu od gotovo 180 milijuna kuna. U Varaždinskim Toplicama započinju radovi na „Spinalnom centru“ kao najvećem centru za bolesti kralježnice u ovom dijelu Europe vrijednosti 113 milijuna kuna.

Kvalitetnim planiranjem, odgovornim vođenjem kao i vidljivim i mjerljivim rezultatima, a usprkos ponekim skepticima, dokazali smo da ostvarujemo ciljeve i programe koje smo si zadali ali i pokazali kao se odgovorno upravlja krizom i Županijom i u najizazovnijim vremenima. – stoji u priopćenju.

www.sjever.hr
08.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.