Now Reading:
Vikend sunčaniji
Full Article 2 minutes read

Vikend sunčaniji

Prema prognozi DHMZ-a danas umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to prijepodne. U višem gorju mogući su susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a na sjeveru i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najniža jutarnja od 0 do 5, a najviša dnevna između 8 i 13 °C. Na Jadranu najniža jutarnja između 7 i 13, a najviša dnevna od 13 do 18 °C.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno nepovoljne, zbog čega se meteoropati mogu žaliti na glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i smanjenu koncentraciju. Pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će prisutne u prvom dijelu dana uz njihovo postupno slabljenje prema kraju dana.

Krajem tjedna većinom sunčano, osobito na Jadranu. Više oblaka u prvom dijelu subote na krajnjem jugu te u ponedjeljak na kopnu i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti u jutarnjim satima magla, poglavito u nedjelju kada mjestimice ona može biti i dugotrajnija. Vjetar na kopnu u subotu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije još ponegdje jak s olujnim udarima. U ponedjeljak će u Lici i Gorskom kotaru zapuhati jugozapadnjak. Na moru bura, u subotu još nerijetko jaka s olujnim, moguće i orkanskim udarima, tijekom nedjelje će oslabjeti, a u ponedjeljak će ponegdje okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu prolazno jugoistočnjak. Malo hladnije nego u četvrtak i petak, u unutrašnjosti s jutarnjom temperaturom oko ili nižom od 0 °C.

sjever.hr / DHMZ

20.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.