Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Očekuju nas iznadprosječne temperature, a onda nova promjena vremena
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Očekuju nas iznadprosječne temperature, a onda nova promjena vremena

Iako je prošlo mjesec dana od kalendarskog početka jeseni, narednih dana imat ćemo priliku uživati u danima sličnijim proljeću. Uživajte dok možete jer sve je bliže nova promjena vremena!

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i još malo toplije nego jučer. Uz više oblaka na širem riječkom području te u Gorskom kotaru može pasti vrlo malo kiše. Tijekom noći i jutra po nizinama i kotlinama mjestimice magla. Slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar postupno će jačati, pa u gorju i na sjeverozapadu može biti jakih i olujnih udara.
Jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna od 18 do 22 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Vrijeme narednih dana

U četvrtak većinom sunčano, a malo kiše uz više oblaka moguće je na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Zatim postupno naoblačenje sa zapada, a uglavnom u subotu mjestimice uz kišu ili poneki pljusak.
Jutarnja kratkotrajna magla najizglednija je u četvrtak, po kotlinama i na istoku zemlje. Vjetar slab, povremeno umjeren, na zapadu i jak jugozapadnjak, a na Jadranu i južni vjetar.
Zadržat će se razmjerno toplo, posebice u četvrtak te u petak – temperatura bi u kopnenom području, prema najnovijim prognozama, mogla porasti i do za listopad iznadprosječna 22 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti uglavnom povoljne. Većina ljudi će se stoga osjećati dobro, biti primjerene radne koncentracije i dobrog raspoloženja.
U jutarnjim je satima u središnjim krajevima moguća magla, a uz hladno jutro u unutrašnjosti zemlje treba pripaziti na adekvatno odijevanje.
Kod najosjetljivijih meteoropata se tijekom dana može javiti glavobolja uzrokovana južinom.

ak/sjever.hr/dhmz

21.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.