Now Reading:
Danas malo sunca, malo kiše i malo – snijega?!
Full Article 2 minutes read

Danas malo sunca, malo kiše i malo – snijega?!

Vrijeme danas bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na Jadranu i u područjima uz Jadran gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

Na sjevernom Jadranu moguća je lokalno obilnija kiša. U unutrašnjosti ponegdje mogućnost jutarnje magle, a u najvišem gorju susnježice i snijega. Vjetar slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 20 °C.

Nepovoljni biometeorološki utjecaji će svuda oslabjeti u odnosu na prethodni dan, a najviše na južnom Jadranu gdje će stoga kronični bolesnici najviše osjetiti olakšanje u podnošenju bolesti, a meteoropatima će se popraviti raspoloženje. Manje olakšanje i poboljšanje raspoloženja nego na krajnjem jugu zemlje osjetit će meteoropati i reumatičari u ostalim hrvatskim područjima, zbog oblačnijeg vremena i veće vlažnosti zraka nego na južnom Jadranu.

Što se tiče nastavka tjedna, u subotu još promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili ponekim pljuskom, većinom u Dalmaciji. Od nedjelje stabilnije, uglavnom suho te postupno sunčanije, a u unutrašnjosti porast vjerojatnosti jutarnje magle i slabog mraza. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji do nedjelje povremeno umjeren sjeverozapadni, na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u padu, dnevna u blagom porastu.

sjever.hr/dhmz 16.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.