Now Reading:
Četiri čakovečka DVD-a dobila vatrogasna navalna vozila
Full Article 2 minutes read

Četiri čakovečka DVD-a dobila vatrogasna navalna vozila

Od prošlog tjedna dobrovoljna vatrogasna društva Kuršanec, Novo Selo Rok, Pustakovec-Buzovec-Putjane i Totovec opremljenija su i spremnija za intervencije. Naime, iz Velike Britanije donirana su im vatrogasna navalna vozila i velika količina vatrogasne opreme.

Do donacije je došlo zahvaljujući višegodišnjem prijateljstvu predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Marija Medveda s umirovljenim vatrogascem iz Nothinghama Grantom Smithom. Naime, britanski vatrogasci ove su godine krenuli sa zamjenom voznog parka, te su odlučili korištena vozila donirati u Hrvatsku. Ovog petka održana je simbolična primopredaja, na žalost bez nazočnosti vatrogasaca iz Nothingama, koji u Hrvatsku nisu mogli doputovati zbog situacije s koronavirusom.

Kako je u prigodom obraćanju naglasio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, riječ je o vozilima proizvedenim 2002. i 2003. godine, koja su praktički do jučer bila u uporabi u njihovoj vatrogasnoj postrojbi. Vozila su redovito i kvalitetno održavana, marke su „Dennis Sabre“ te su opremljena za široki spektar vatrogasnih intervencija. Vozila su predana dobrovoljnim vatrogasnim društvima kojima su najpotrebnija, odnosno u kojima su postojeća vozila mnogo starija. Ona će znatno podići spremnost na intervencije u tim DVD-ima, posebice onom u Totovcu, koje je najbliže tamošnjem odlagalištu otpada gdje postoji veći rizik od izbijanja požara.

Osim samih navalnih vozila, stigla je i veća količina vatrogasne opreme, poput termovizijskih kamera, vatrogasnih cijevi i hidrauličnih alata, velikih i malih svjetiljki u S izvedbi, zaštitne odore i radio-stanice. Kako je, prilikom zahvale na donaciji rekao zapovjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane Zvonko Knezić, ova oprema za ova četiri DVD-a znači mnogo, jer osim bolje opremljenosti, omogućuje i sigurnije izvršavanje svih intervencija na koje izlaze.

Doniranu opremu i vozila blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan.

www.sjever.hr

13.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.