Now Reading:
Stižu kišoviti i hladniji dani!
Full Article 2 minutes read

Stižu kišoviti i hladniji dani!

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura i sjeverac, a sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 23 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne. Nakon hladnijeg jutra u unutrašnjosti zemlje, uz moguću maglu, na što upozoravaju srčane i respiratorne bolesnike, vrijeme će mnogima biti ugodno za boravak na otvorenom. Uz takve biometeorološke prilike meteoropati će danju biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije, a tegobe ne bi trebali imati ni kronični bolesnici.

U subotu pretežno i djelomice sunčano uz uglavnom slab vjetar, no navečer sa sjeverozapada jače naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove koje će zapadne krajeve zahvatiti tijekom noći, a krajnji istok i jug zemlje krajem nedjelje. Oborina lokalno može biti obilna, a u gorju je moguće i malo snijega. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu jaka bura, a u Dalmaciji će još puhati jako jugo. U ponedjeljak promjenljivo i svježe uz mjestimičnu kišu, na jugu i pljuskove, a bura će puhati uz cijelu obalu i jačati. Još u subotu ugodno toplo, a od nedjelje osjetno svježije, osobito na kopnu.

sjever.hr / DHMZ

09.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.