Now Reading:
Rekordan broj novozaraženih u Zagorju!
Full Article 2 minutes read

Rekordan broj novozaraženih u Zagorju!

U posljednja 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze, potvrdio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek.

– Točno 20 pozitivnih je bilo u samoizolaciji, dok je šest osoba pozitivno iz poduzeća koje je jučer prestalo raditi. Pojavilo se ono o čemu smo pričali. Prošla su dva tjedna od famoznih berbi, pozivali smo na odgovornost, ali izgleda da su ljudi i dalje neodgovorni, možda smo se svi skupa malo i opustili i sad imamo to što imamo. Na današnji dan imamo ukupno 133 pozitivnih, a svakodnevno imamo i ozdravljenih. Ukupno do sada, u ovoj fazi, u odnosu na proljeće, imamo 280 i nešto pozitivnih. U KZŽ s prvih 140 već smo prošli brojku od 350 pozitivnih. Na broj stanovnika to je veliki broj – rekao je Ferek-Jambrek te dodao:

– Ono što bi mi iz Stožera i dalje apelirali, jer stvar nije samo u tome imamo li mi 11, 12, pet sedam ili 27, stvar je u tome što se pojavila velika vjerojatnost da će nas Slovenija ili Njemačka ili druge države staviti na crvenu listu, a onda za one poduzetnike koji putuju na dnevnim ili tjednim putovanjima imaju probleme. Tako da gledamo i s toga stajališta i te su brojke dosta velike. Već znate da oni u proteklih sedam dana ako imate više od 50 pozitivnih na 100 tisuća stanovnika, mi ako imamo 132 tisuće nama je brojka u proteklih sedam dana negdje oko 65 ili 66 pozitivnih. Nadamo se da se to neće dogoditi zbog poduzetnika koji rade. Apeliram na sve, i na poslodavce, i na ugostitelje, a posebno na crkve, da se drže reda.

m.furlan/sjever.hr 02.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.