Now Reading:
Grad Pregrada isplaćuje pomoć poslovnim subjektima
Full Article 2 minutes read

Grad Pregrada isplaćuje pomoć poslovnim subjektima

Grad Pregrada će podmiriti tekuće troškove, troškove ulaganja u adaptaciju/prilagodbu poslovnog prostora vezane uz preporuke HZJZ, nabavku pregrade/zaštite od pleksiglasa i dr., nabavku opreme temeljem preporuke HZJZ za sprečavanje infekcije za vrijeme epidemije koronavirusa.

Pomoć se isplaćuje svakom poslovnom subjektu u iznosu od 2.000,00 kuna, za troškove koji su nastali od 01. ožujka do 01. lipnja 2020. godine, odnosno do trajanja zabrane rada te je ukupno dodijeljeno 18 tisuća kuna za devet poslovnih subjekata koji su podnijeli zahtjev.

„Pojavom korona krize, Grad Pregrada nastojao je nizom odluka i mjera pomoći sugrađanima i poduzetništvu na području grada. Osim spomenute jednokratne pomoći, Gradsko vijeće Grada Pregrade donijelo je Odluku o oslobođenju od obveze plaćanja komunalne naknade kojom je određeno da će se obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a za koje je sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom obustavljen rad, osloboditi u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 01. ožujka do kraja svibnja 2020. godine“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.  

www.sjever.hr/pregrada.hr 12.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.