Now Reading:
Premijer Plenković na dječjem festivalu Mali kaj 2020. „Ovo je krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija”
Full Article 1 minutes read

Premijer Plenković na dječjem festivalu Mali kaj 2020. „Ovo je krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija”

U Festivalskoj dvorani POU Krapina održan je 35. dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Mali kaj 2020“. Riječ je o tradicionalnom festivalu koji se održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture, a na kojem oni najmlađi njegovatelji kajkavštine izvode kajkavske skladbe.

Festival je svojim prisustvom uveličao i premijer Andrej Plenković.

– Drago mi je što smo u prigodi biti na još jednom festivalu kajkavske kulture, upravo na ovoj večeri kada naši najmlađi njeguju naš identitet, kajkavštinu, dijalekt, sve ono što ih dugoročno povezuje i s njihovim obiteljima, i s njihovim zavičajem. Mislim da je ovo krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija – istaknuo je premijer.

Naglasio je kako Tjednu kajkavske kulture prisustvuje uzastopno unazad 5, 6 godina te da ne propušta tu priliku.

– To je najmanje što možemo učiniti kao poštovanje prema Hrvatskom zagorju, prema kaju i kajkavskom kulturi – naglasio je predsjednik Vlade.

35. izdanju dječjeg festivala prisustvovala je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić.

m.furlan/sjever.hr 10.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.