Now Reading:
Evo kako je za policiju izgledao kolovoz
Full Article 3 minutes read

Evo kako je za policiju izgledao kolovoz

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u kolovozu je zabilježeno 57 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Kazneno je prijavljeno 47 osoba, a ukupna razriješenost je 78,9 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 186.126 kuna.

Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježena su 24 kaznena djela, 10 na području Policijske postaje Đurđevac, 22 na području Policijske postaje Križevci i jedno kazneno djelo na području Postaje prometne policije Koprivnica.

Zabilježeno je 28 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 20 kaznenih djela na štetu djece i obitelji, četiri kaznena djela organiziranog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja zlouporabe opojnih droga i četiri kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti.

Sigurnost prometa

U kolovozu je zabilježeno 59 prometnih nesreća. U 22 prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba, a u 37 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradala je 31 osoba, pet osoba je teško ozlijeđeno, a 26 lakše.

Pod utjecajem alkohola bilo je 16 sudionik prometnih nesreća (11,4 posto svih sudionika).

Slijetanje s ceste (19 nesreća) i bočni sudari (13 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća.

Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su neprilagođena brzina (15 nesreća), nepoštivanje prednosti prolaska (9 nesreća) i nepropisno kretanje kolnikom (13 nesreće).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđen je 1.981 prometni prekršaj. Iz prometa je isključeno 286 vozača i 43 vozila, a oduzeto je 93 vozačke dozvole. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je devet vozača, 26 je uhićeno i 17 je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima. Provedeno je šest preventivno-represivnih akcija usmjerenih na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red

Zabilježena su 39 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih 14 tučnjava, 13 prekršaja svađe i vike, šest prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, tri prekršaja prosjačenja, prekršaj drskog ponašanja, prekršaj držanja životinja bez nadzora i jedan ostali prekršaj.

Prekršajno su prijavljene 52 osobe od kojih šest povratnika i jedan maloljetnik.

Na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru izvršeno je 20 prekršaja i pet u ugostiteljskim objektima.

Trinaest prekršaja (33,3 posto) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola.

Prema vremenu počinjenja najviše je prekršaja počinjeno između 6 i 12 sata (12), dok ih je po danima najviše bilo nedjeljom (10).

Tijekom kolovoza održano je 35 javnih okupljanja.

Zabilježena su 83 prekršaja iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Požari i eksplozije

Zabilježen je požar na prometnom sredstvu i požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 31.000 kuna.

Eksplozije nisu zabilježene.

Nadzor državne granice

U kolovozu je zabilježeno 11.844 prijelaza putnika preko državne granice, od kojih 4.694 domaća i 7.150 stranca.

Tijekom kolovoza zabilježeno je devet nezakonitih prelazaka preko državne granice, a odbijenih ulazaka u RH nije bilo.

sjever.hr

09.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.