Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Na snazi žuti alarm za gotovo cijelu Hrvatsku – pljuskovi, grmljavina, jak vjetar…
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Na snazi žuti alarm za gotovo cijelu Hrvatsku – pljuskovi, grmljavina, jak vjetar…

Prema najavama prognostičara iz DHMZ-a, nedjelja donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, jak vjetar i buru te osjetno nižu temperaturu od jučerašnje. Ipak, iako ne odmah, bit će još toplih i sunčanih dana do kraja kolovoza

Za danas je za veliki dio Hrvatske na snazi žuti alarm, a to znači mogućnost nevremena, odnosno pljuskova s grmljavinom i jakog vjetra te bure.

Hrvatska sutra

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro uz više oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u središnjim i gorskim predjelima, a potom su mogući i drugdje u unutrašnjosti.
Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a duž ostatka obale umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 20, na Jadranu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna između 24 i 29, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 29 do 34 °C.

Izgledi vremena

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito s ponedjeljka na utorak. Od srijede stabilno i toplije. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura koja će se u ponedjeljak proširiti duž cijele obale, u utorak će slabiti i okretati na sjeverozapadnjak.
Manje toplo u unutrašnjosti, a jutra na moru topla i vrlo topla.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. U unutrašnjosti zemlje se kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti tegobe izazvane nestabilnostima u atmosferi. Pad temperature zraka može mnogima biti ugodan, no srčanim se bolesnicima savjetuje izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije. Više temperature zraka na Jadranu mogu kod osjetljivijih izazvati umor, pa se savjetuje prilagoditi aktivnosti dijelovima dana s manjim toplinskim opterećenjem. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

ak/sjever.hr

23.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.