Now Reading:
Više od 100 sudionika polazit će 22. Školu medijske kulture u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Više od 100 sudionika polazit će 22. Školu medijske kulture u Varaždinu

skola medijske kulture

U Varaždinu se od 18. do 28. kolovoza održava 22. izdanje Škole medijske kulture „dr. Ante Peterlić”, a predstavljanje programa održano je u utorak u Gradskom muzeju Varaždin.

– Jako smo sretni što smo uopće došli u Varaždin i što se u ovoj cijeloj situaciji s epidemijom korone sama škola može održati, a isto tako jako nas veseli što je po broju polaznika sve normalno i moram priznati da broj za koji smo mislili da će ove godine biti manji je čak i narastao – rekla je Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza.

Više od 100 sudionika proći će kroz 13 radionica i seminarskih programa, a u 10 dana učit će o stvaranju filma i radioemisija, medijskih sadržaja za internet i drugih oblika medijske pismenosti.

skola medijske kulture

– Jako nas veseli što nam više od polovice sudionika dolazi iz Varaždina i okolice, tako da su Varaždinci prepoznali važnost Škole medijske kulture, ali i sve beneficije koje im donosi. Mogu naučiti i nešto što im koristi u budućnosti u samom oblikovanju nastave, što smo mogli vidjeti kroz ovaj epidemiološki završetak godine, tj. online nastave. Naši polaznici, oni koji su već proši školu medijske kulture, dobili smo od njih pozitivan feedback da im je bilo puno lakše organizirati online nastavu – rekla je Zanki Pejić.

Zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica izrazila je zadovoljstvo što treću godinu zaredom imamo grad pun filmaša.

– Ono što posebno veseli je da Grad s 38.000 kuna sufinancira ovu školu i da puno nastavnika, učitelja, voditelja filmskih družina može sudjelovati u ovom programu i tako svoja znanja prenositi i na mlađe generacije. Kad smo predsjedali EU, naše Ministarstvo kulture stavilo je to kao jedan od prioriteta. Mislim da to dovoljno govori o važnosti ove škole koja je proglašena jednim od pet najboljih projekata što se tiče medijske kulture u Hrvatskoj – istaknula je Malenica.

skola medijske kulture
skola medijske kulture

m.furlan/sjever.hr 18.08.2020.  

Input your search keywords and press Enter.