Now Reading:
Butković najavio novi sustav naplate cestarina
Full Article 1 minutes read

Butković najavio novi sustav naplate cestarina

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Dnevniku HRT-a komentirao je rezultate tradicionalne akcije “Sigurna plovidba”. 

– Akcijom se više edukativno ukazuje na sve opasnosti koje prijete na moru. Ove je godine bilo je oko 400 nadzora i utvrđeno 120 prekršaja. Radimo na sprječavanju tragedija na moru – rekao je.

Cilj akcije bio je provjeriti spremnost i učinkovitost svih mjerodavnih službi tijekom turističke sezone, kada je povećan broj plovila. Najčešći i najopasniji prekršaj je glisiranje na manje od 300 metara od obale.

Komentirao je i stanje u turizmu. Izrazio je zadovoljstvo turističkim ostvarenjima, istaknuvši da takve brojke nitko nije očekivao.

– Ukupan broj aktivnih brodica je na oko 70% ostvarenja u odnosu na lani, a za jahte duže od 20 metara smo na razini od oko 85%. Hrvatska se pokazala kao sigurna destinacija, a što se tiče nautike, prva smo destinacija svijeta – istaknuo je.

Za 2022. godinu najavio je implementaciju novog, beskontaktnog sustava naplate cestarina. Objasnio je da je postupak promjene načina naplate cestarine bio završen prije izbora, natječaj je spreman, a izlazi na jesen.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr 12.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.