Now Reading:
ODLIČNA VIJEST ZA VOZAČE Uskoro pojeftinjuju tehnički pregledi vozila!
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST ZA VOZAČE Uskoro pojeftinjuju tehnički pregledi vozila!

tehnički pregled

Od jeseni će vlasnici motornih vozila u Hrvatskoj pri tehničkom pregledu i registraciji morati izdvajati manje novca.

Sad već bivše Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje se u međuvremenu spojilo s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, pokrenulo je proceduru za smanjenje posebne naknade za okoliš, i to za pet posto za sve vrste i kategorije vozila. A te izmjene trebaju stupiti na snagu 1. listopada ove godine, piše Večernji list.

Prijedlogom Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon, za sve vrste vozila smanjuje iznos početne naknade za pet posto. Tako se, primjerice, za osobna vozila taj početni iznos smanjuje s 35 na 33,25 kuna, za kamione s 480 na 456 kuna, a za autobuse s 320 na 304 kune.

U Ministarstvu ističu i da se izmjenom drugih članaka Uredbe dodatno smanjuju iznosi naknada za vozila na hibridni pogon, i to za 50 posto. Korektivni koeficijent za hibridna vozila sad iznosi 0,7 posto, a novi će biti 0,5 posto. Vozila pak na električni ili alternativni pogon oslobađaju se potpuno obveze plaćanja posebne naknade za okoliš.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

www.sjever.hr/vecernji.hr

29.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.