Now Reading:
Biciklist vozio s gotovo nevjerojatnih 3,16 promila, ali nije bio jedini koji je vozio pijan!
Full Article 5 minutes read

Biciklist vozio s gotovo nevjerojatnih 3,16 promila, ali nije bio jedini koji je vozio pijan!

Tijekom vikenda, od 24. do 27. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je ozlijeđeno pet osoba pri čemu su četiri osobe lakše ozlijeđene, dok se za jednu osobu čeka kvalifikacija ozljeda.

Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (3), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisno uključivanje u promet, nepropisno skretanje i oduzimanje prednosti prolaska.
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće od čega jednu nesreću s jednom lakše ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Mladi vozači su izazvali dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, pri čemu su obojica vozača bila pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda ukupno je sankcioniran 241 prometni prekršaj od čega 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost droga u organizmu, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su tri žurna prekršajna postupka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 26. srpnja, u 16.42 sati na državnoj cesti broj 2, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 135 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 24. srpnja, u 18.55 sati, u Ulici Petra Zrinskog u Đurđevcu, kod 52 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,16 promila.

Ističemo i zaticanje 44 – godišnjeg vozača koji je, u petak, 24. srpnja, u 16.10 sati, u Domžalskoj ulici u Koprivnici, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,93 promila radi nepropisnog skretanja na parkiralište izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom (oštećenje parkiranog vozila). Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je nakano pronađen i uhićen. Protiv vozača je u subotu, 25. srpnja, proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanom kaznom od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečena su tri recidivista koji su počinili tri prekršaja (upravljanje pod utjecajem alkohola – 1, upravljanje prije stjecanja prava – 2). Svi recidivisti su bili uhićeni i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 48 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno 15 prekršaja od kojih pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (od 0,50 do 1,00 g/kg – 1, od 1,00 do 1,50 g/kg – 3, više od 1,50 g/kg – 1), četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepoštivanja prometnog znaka i tri prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom. 

Najveći alkohol kod mladih vozača, utvrđen je u 22.25 sati u subotu, 25. srpnja, u Ulici Stjepana Radića u Goli, kod 21 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,37 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 25. srpnja, u 11.30 sati na Trgu kralja Krešimira u Koprivnici, kod 19 -godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 promila i tom prilikom, radi nepropisnog kretanja kolnikom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Ističemo i zaticanje, mlade, 21 – godišnje vozačice koja je u nedjelju, 26. srpnja, u 4.25 sati u Domžalskoj ulici u Koprivnici, upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila.

Tijekom, 24./25. srpnja od 17 do 1 sati na području policijske uprave provedena je akcija nadzora poštivanja prednosti prolaska, radnji vozilom u prometu i alkoholiziranosti vozača. Tijekom akcije izvršen je nadzor 86 vozača i utvrđeno 50 prekršaja od kojih izdvajamo 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nepoštivanja prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“, pet prekršaja nekorištenja biciklističke staze, tri prekršaja nekorištenja pokazivača smjera prilikom promjene smjera kretanja i prekršaj vožnje u suprotnom mjeru.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

www.sjever.hr

27.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.