Now Reading:
Djelatnik Intera pozitivan na Covid 19, ali momčad iz Zaprešića nastavlja s prvenstvom. Za dva dana stižu u Koprivnicu
Full Article 2 minutes read

Djelatnik Intera pozitivan na Covid 19, ali momčad iz Zaprešića nastavlja s prvenstvom. Za dva dana stižu u Koprivnicu

nogomet

Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2, a štp će biti dalje i je li u opsanosti nastavak prvenstva iz HNS-a objašnjavaju u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

-O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju.

Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić – stoji u priopćenju.

Tako, nastavak slijedi za sve momčadi između kojih i za Varaždin te Slaven Belupo. Upravo bi Slaven za dva dana trebao u Koprivnici dočekati momčad Intera. Dan kasnije igraju Varaždin i Osijek.

www.sjever.hr 15.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.