Now Reading:
Župan Kolar obišao radove na sanaciji mosta u Samcima: Za desetak dana most će biti pušten u promet
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar obišao radove na sanaciji mosta u Samcima: Za desetak dana most će biti pušten u promet

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uz potpredsjednika Sabora Siniše Hajdaša Dončića u subotu je obišao radove na sanaciji mosta u mjestu Samci u Gornjoj Stubici. Na mostu je bila oštećena pješačka ograda sa obadvije strane, gornja konstrukcija mosta što je predstavljalo opasnost za pješake te ukupna vrijednost sanacije iznosi 320 tisuća kuna.

“Još jedno gradilište na županijskim cestama Krapinsko-zagorske županije, jedan most koji je bio opasan za daljnje prometovanje i naši stručne službe su izradile projektnu dokumentaciju i krenuli smo u javnu nabavu kako bismo riješili ovaj problem. Firma koja obnavlja ovaj most je debelo ispred roka samog završetka i za desetak dana most i cesta će se moći pustiti u promet”, kazao je Kolar.

“Jutros smo dodatno pogledali ovu trasu i zajedno s Muzejima hrvatskog zagorja i Općinom Gornja Stubica trebamo urediti kompletan nogostup”, rekao je Kolar te dodao kako se u proračunu Županijske uprave za ceste, za ovakve manje rekonstrukcije, osigurano je 2 milijuna kuna u ovoj godini.

“Osim ulaganje u državne ceste, važno je ulagati i u županijske ceste. To su ceste koje stanovnici najviše koriste jer dovode do njihovih kuća, do njihovih objekata i njiva i, definitivno, ovakve investicije pomažu ljudima u njihovom svakodnevnom životu. Današnja investicija od izuzetne je regionalne važnosti, jer se ovdje nalazi jedan od dragulja Krapinsko-zagorske županije, spomenik velikom Zagorcu, Matiji Gupcu!“, kazao je Hajdaš Dončić.

m.sopek/sjever.hr 27.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.