Now Reading:
Članovi platforme “Srce za Zagorje” družili se s građanima na sajmu u Klanjcu
Full Article 2 minutes read

Članovi platforme “Srce za Zagorje” družili se s građanima na sajmu u Klanjcu

Na sajmu u Klanjcu danas su se s građanima družili članovi platforme “Srce za Zagorje” Anđelko Topolovec, Marija Puh i Vlatka Vrček Krajačić koji su kandidati na listi Narodne stranke – Reformisti u 3. Izbornoj jedinici.

Ono što nas cijelo vrijeme vodi je briga za malog čovjeka, politika s rezultatom, rekao je Topolovec.

– Rezultati koji su iza nas su besplatni udžbenici, besplatno studiranje i sanacija klizišta. Ono što želimo dalje je razvoj sjevera. Za to ćemo se zalagati i za to želimo biti garancija u sljedećem mandatu. To je realizacija pruge Zagreb-Krapina-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, to je realizacija brze ceste Krapina-Varaždin, nastavak realizacije brze ceste Zabok-Marija Bistrica-Popovec, širokopojasni internet kao preduvjet za ozbiljniji razvoj gospodarstva na ovim područjima, uspostava integriranog prijelaza putnika i drugo – poručio je Topolovec.

Vlatka Vrček Krajačić pozvala je mlade ljude da se više bave aktivizmom.

– Mladi su danas jako obrazovani, brzo uče, imaju veliki intelektualni kapacitet i smatram da mogu biti od velike pomoći. Na mladima svijet ostaje. Želim im poručiti da se uključe u politiku, a svim ljudima da izađu na izbore. Odgovornost je na nama. Da bismo mijenjali Hrvatsku, moramo izaći na izbore – naglasila je Vrček Krajačić.

Marija Puh je dodala da se i dalje namjerava boriti za Zagorje u Hrvatskom saboru, kao što je to i dosad činila.

– U prošlom mandatu smo omogućili da naši Zagorci studiraju bez plaćanja na Veleučilištu Hrvatsko Zagorje Krapina. 15 tisuća kuna je prije koštala školarina. Osnovnoškolsko obrazovanje je u ustavu zapisano kao obavezno, a nešto obavezno po meni bi moralo biti i besplatno i eto, već jedna generacija je imala besplatne udžbenike. Konačno smo u državni proračun ugurali stavku namijenjenu sanaciji klizišta. Sad već dvije godine skoro je u zakonu stavka za sanaciju klizišta i 50 milijuna kuna godišnje je osigurano za to. Mislimo nastaviti istim tempom kakvim smo radili dosad, a to je da našim Zagorcima omogućimo čim veću i bolju kvalitetu života – poručila je Puh.

m.furlan/sjever.hr 26.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.