Now Reading:
Nova manifestacija Kerekesh Teatra – 1. Smešne Toplice
Full Article 3 minutes read

Nova manifestacija Kerekesh Teatra – 1. Smešne Toplice

Kerekesh Teatar priprema novu manifestaciju, a odredište su ovoga puta Varaždinske Toplice. Tako je danas najavljena izvedba pet predstava od kojih su čak dvije premijere Kerekesh Teatra.

Na terasi pizzerije Bernarda, gdje će se manifestacija održavati, 1. Smešne Toplice najavili su Jan Kerekeš, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i Andrej Oblaković, voditelj ugostiteljstva Bernarda.

Gradonačelnica Ratković zahvalila je Kerekesh Teatru na ideji.

– Ovo nije prva suradnja, surađujemo već godinama na predstavama za dane smijeha koji su uvijek odlično primljeni i posjećeni od publike. Podržavamo sve kulturne događaje jer je iz povijesti poznato da se kod nas uvijek uživalo, dobro jelo i kulturno uzdizalo – kazala je Ratković i pozvala publiku željnu smijeha na predstave.

– Krenuli smo s ugostiteljstvom i turizmom i vrijeme je i za malo kulturnog uzdizanja. Naše Toplice su biser i ovime to nekako zaokružujemo ovom manifestacijom – dodao je Oblaković.

Jan Kerekeš je naglasio lijepi ambijent u kojem će se uživati u predstavama.

– Iako nije kazališni, jest ljetni ambijent. Nadam se što više lijepog vremena jer ćemo imati i dvije premijere, što je jako rijetko u Hrvatskoj. To inače radimo na svim našim ljetnim manifestacijama pa tako i u Varaždinskim Toplicama. Premijere su „Ringišpil“ i „Imovina“. A dolaze i glumice koje još nisu igrale u Toplicama, Ana Begić, Hana Hegedušić, Mirna Medaković, Matea Elezović. Nasmijavat ćemo punih mjesec dana – rekao je Jan i dodao da će se, bez obzira na opuštajuću i veseliju atmosferu, pridržavati svih propisanih mjera te će biti mjesta za 80-ak ljudi.

Mlađi Kerekeš je kazao i da neće biti Ljeta na Aquacityju u Varaždinu te će „meka“ ljetnih događanja u županiji biti Varaždinske Toplice.

Manifestacije će se održavati od 4. srpnja do 8. kolovoza 2020. Ulaznice za predstave bit će u prodaji po cijeni od 70 kuna u caffe baru Bernarda, svaki dan od 7 do 23 sata. U cijenu ulaznice uključena su i dva pića.

Predstave se izvode na terasi pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama, a u slučaju lošeg vremena predstava se odgađa i određuje se novi datum izvođenja.

  1. SMEŠNE TOPLICE – RASPORED:

4.7. LJUBAF – Kerekesh Teatar

17.7. RINGIŠPIL – premijera – Kerekesh Teatar

25.7. IMOVINA – premijera – Kerekesh Teatar

1.8. KRTICE – Kerekesh Teatar

8.8. UDAVAČE – HIT Teatar

n.kalajdžija / sjever.hr

25.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.