Now Reading:
Kolar obišao radove na sportskoj dvorani u Zlatar Bistrici vrijedne 22,7 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

Kolar obišao radove na sportskoj dvorani u Zlatar Bistrici vrijedne 22,7 milijuna kuna

kolar

Prošlo je više od godinu dana od potpisivanja ugovora o početku gradnje nove sportske dvorane u općini Zlatar Bistrica, investicije vrijedne više od 23 milijuna kuna, a kako napreduju radovi provjerio je povodom Dana Općine krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Podsjetio je da je poboljšanje uvjeta u obrazovanju i zdravstvu među prioritetima Krapinsko-zagorske županije, a jedan od projekata u sklopu tih aktivnosti upravo je izgradnja školske sportske dvorane u Osnovnoj školi u Zlatar Bistrici.

– Ponovo gradimo jer smo u požari izgubili dvoranu koja je bila na ovom istom mjestu. Ovo će biti modernija sportska dvorana, istih gabarita, trodijelna, sa sjajnim tehničkim mogućnostima. Osnovnoškolci će imati odlične uvjete za provedbu tjelesnog odgoja, ali i svi sportski klubovi s ovog područja, sve udruge će moći koristiti ovaj prostor i vjerujem da će on oživjeti, na korist cijeloj društvenoj zajednici. Projekt je vrijedan 22,7 milijuna kuna i financiramo ga vlastitim sredstvima – dio sredstava je došao od osiguranja nakon požara, u visini od oko 6 milijuna, rekao je Kolar i dodao:

– 10 milijuna kuna je donijelo Općinsko vijeće po zaduženju Općine, s time da 75 posto tog kredita plaća Županija, 25 posto Općina, a razlika će se financirati iz decentraliziranih sredstava Krapinsko-zagorske županije. Nismo imali pomoć Ministarstva niti Vlade Republike Hrvatske u izgradnji ovog objekta, ali nadam se da će se to promijeniti i da ćemo u novoj financijskoj omotnici omogućiti općinama, gradovima i županijama da se mogu javljati na natječaje vezane uz proširenje škola i izgradnju novih sportskih dvorana.

kolar

Kolar je dodao da školska sportska dvorana u 21. stoljeću ne bi trebala biti luksuz nego nešto potpuno normalno, kao što je to u školama diljem Europe.

Općina Zlatar Bistrica u projektu sudjeluje s kreditom od 10 milijuna kuna.

– Ova dvorana će biti daleko kvalitetnija, suvremenija, opremljenija i bit će jedna od najkvalitetnijih sportskih dvorana na prostoru Krapinsko – zagorske županije – rekao je načelnik Žarko Miholić podsjetivši da je stara dvorana stradala u požaru prije 4 godine.

zlatar bistrica

Još jedna investicija u općini Zlatar Bistrica potpomognuta županijskim i državnim sredstvima je gradnja stanice Hrvatske gorske službe spašavanja koja u općini ima dugu povijest.

-Upravo smo neki dan na Sljemenu sudjelovali u obilježavanju 70. godišnjice postojanja HGSS-a i radi se o ljudima koji daju sebe i na volonterskoj osnovi riskiraju svoje živote – izjavio je načelnik. Dodao je kako su trenutno u općini u tijeku investicije u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna.

zlatar bistrica

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić čestitao je načelniku na brojnim investicijama na području Zlatar Bistrice. Uz ovu dvoranu, tu je i dogradnja dječjeg vrtića, kao i ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

– Žao mi je što neki projekti zbog političkog ključa nisu sufinancirani od strane centralne države. To se mora promijeniti, kriteriji moraju biti jednaki i ravnopravni za sve kako bi svi, a Zagorje je jedna od najsposobnijih regija po apliciranju i realiziranju EU projekata, mogli u većem dijelu koristiti te novce – naglasio je Hajdaš Dončić.

zlatar bistrica

Ravnateljica Osnovne škole Zlatar Bistrica Jasna Kokot Pelko kazala je kako novu dvoranu s nestrpljenjem očekuju svi učenici, njihovi roditelji, ali i svi mještani.

– Mi ćemo ovom dvoranom dobiti nastavu TZK-a kakvu naši učenici i zaslužuju. Prije godinu dana učenici sedmog i osmog razreda bili su državni prvaci u futsalu, što je ravno čudu za jednu ovako malo školu od 200-njak učenika i malo mjesto kao što je Zlatar Bistrica. Riješit ćemo i prostorne probleme, dvorana će po gabaritima zadovoljiti sve naše potrebe, ali i potrebe mještana za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – rekla je ravnateljica.

zlatar bistrica

m.furlan/sjever.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.