Now Reading:
I Beroš pred novinarima: „Premijer Plenković ne treba u samoizolaciju”
Full Article 2 minutes read

I Beroš pred novinarima: „Premijer Plenković ne treba u samoizolaciju”

Ministar zdravstva Vili Beroš stigao je u Zadar nakon što je poručio kako koroni nažalost nije kraj te podsjetio da mjere opreza moraju biti obavezne za sve.

Beroš je na početku je zamolio novinare da se razmaknu.
“Došao sam u Zadar dati potporu epidemiološkim djelatnicima. Sretan sam što su se brzo organizirali. 47 ljudi je do sad u samoizolaciji, a zaprimili su više od 600 zabrinutih poziva Dogodilo se ono što se dogodilo. Ovo je dokaz da nije gotovo i da situacija s koronom i dalje traje”, rekao je Beroš, a prenosi Dnevnik.hr.

Rekao je i da se sprječavanje širenja najbolje uspostavlja strogim mjerama koje u ovom slučaju nisu ispoštovane.
“Održavanjem adekvatne distance, izbjegavanjem fizičkog kontakta, održavanjem higijene ruku, kašljanja i kihanja najbolje se sprječava širenje virusa, a to u ovom slučaju nije napravljeno. Jasno se zna kako se mora ogranizirati događaj na otvorenom. Ovo je jedno veliko upozorenje, pozivam sve organizatore ovakvih zbivanja da se striktno pridržavaju mjera”, rekao je Beroš.

Na pitanje zašto tenisači nisu bili testirani prije turnira rekao je da građani Srbije koji dolaze u Hrvatsku ne moraju nužno biti testirani.

Premijer ne treba u samoizolaciju

Beroš je poručio kako premijer Plenković nije boravio duže od 15 minuta u društvu zaražene osobe, nije ostvario kontakt sa zaraženim licem u lice te je preventivno otišao na testiranje, piše Dnevnik.hr
“Premijer ne treba u samoizolaciju”, rekao je i istaknuo kako su ovakve situacije očekivane.
Inače, kako je objavljeno, na koronavirus će se danas testirati i premijer Andrej Plenković koji je bio na turniru te se kratko susreo s Đokovićem, Ivaniševićem i Čilićem.

“Epidemiološka situacija u Zadru trenutno nije značajno pogoršana, što će biti za nekoliko dana, ne znam. Sve ostaje otvoreno, ako se situacija pogorša, naravno da ćemo reagirati. Obzirom na otvaranje, ova situacije nije neočekivana i ona se može dogoditi i negdje drugdje, ali brzina reakcije je ključna”, rekao je Beroš.

Poručio je kako sama putovanja nisu problematična, već treba obratiti pozornost na odgovorno ponašanje tijekom boravka i pri povratku.
“Ako izbjegavamo kontakte, ne rukujemo se i nosimo maske mogućnost zaraze je minimalna”, rekao je. 

screenshot

ak/sjever.hr/dnevnik.hr

22.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.