Now Reading:
Hajdaš Dončić u Bedekovčini: „Danas je antifašizam borba za ravnopravnost, jednakost, borba za dostupno zdravstvo i školstvo”
Full Article 3 minutes read

Hajdaš Dončić u Bedekovčini: „Danas je antifašizam borba za ravnopravnost, jednakost, borba za dostupno zdravstvo i školstvo”

Općina Bedekovčina dugi je niz godina domaćin tradicionalnom pikniku SDP-a Krapinsko-zagorske županije povodom Dana antifašističke borbe. Tako je bilo i ove godine, a piknik je i ovoga puta održan na Bedekovčanskim jezerima.

Na piknik su stigli i predsjednik Županijske organizacije SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić i prvi na listi Restart koalicije za treću izbornu jedinicu, župan Željko Kolar.

-SDP Krapinsko-zagorske županije svake godine u općinama i gradovima Krapinsko-zagorske županije organizira tradicionalni piknik povodom Dana antifašizma, gdje se prisjećamo antifašističkih, neću reći tekovina, nego identiteta hrvatskog naroda koji je zahvaljujući antifašistima bio i ostao u 2. svjetskom ratu pobjednička vojska – rekao je Hajdaš Dončić naglasivši da više o povijesti neće govoriti, već istaknuti što je antifašizam danas:

-Danas je antifašizam borba za ravnopravnost, jednakost, borba za dostupno zdravstvo i školstvo. Ovaj naš današnji skup, naše druženje ima i tu premisu – dostupnost zdravstva i školstva i uključivost svih marginalnih društvenih skupina.

-Ovim tradicionalnim načinom obilježavanja Dana antifašističke borbe, odajemo počast svim ljudima koji su ’41. podigli svoj glas protiv nepravde, protiv fašističkog režima koji je porobio čitavu Europu i osnivanja prvog partizanskog odreda u šumi Brezovica kraj Siska je bio prva antihitlerovska vojna postrojba koja je bila u tom trenutku u Europi organizirana i već je drugi dan počela s diverzantskim akcijama na tom području. Na žalost, u Hrvatskoj i dan danas one poražene snage koje su bile dio tog najvećeg zla koje se dosad u čovječanstvu dogodilo, a nadam se da je to i zadnje tako veliko, pokušavaju revidirati povijest. To niti nakon 70 godina neće biti moguće! Godine 1941., kao i ’91., točno se zna koji su bili good guy, a tko bad guy i to nikakve desničarske stranke i strančice ne mogu promijeniti – poručio je Kolar.

Načelnik Darko Ban bio je zadovoljan odazivom i napomenuo da su Bedekovčina i Poznanovec mjesta u kojima se poštuju tekovine antifašizma:

-Mi smo na to ponosni i tradiciju ćemo njegovati i dalje.

Na novinarsko pitanje što je s Domom NOB-a u Poznanovcu, načelnik je odgovorio:
-Dom boraca smo dobili odlukom Vlade 6. prosinca prošle godine darovnicom. Rade se projekti, kreće se s uređenjem i objekt ćemo svakako privesti k svrsi.

Ban je, osim o Danu antifašističke borbe, govorio i o situaciji u SDP-u u općini Bedekovčina.

-SDP je ovdje u jako dobrom stanju. Mi smo već dva mandata na vlasti i mislim da to radimo uspješno jer rezultati su vidljivi, a vidjet će se još bolje u budućnosti. Nadam se pobjedi na parlamentarnim izborima, a onda i podršci u Zagrebu, oko projekata, oko napretka Bedekovčine i cijelog našeg Zagorja.

Jedan od projekata koji, na žalost, nije realiziran na području Općine Bedekovčina je projekt izgradnje dječjeg vrtića.
-To je jedini vrtić u Hrvatskome zagorju koji nije prošao na natječaju, zato što je preskup. Tako su nam objasnili u Ministarstvu poljoprivrede, a dva tjedna nakon toga donesena je na Vladi odluka da vrtići mogu biti i skuplji, što se i pokazalo sada kad se financiraju vrtići čija je cijena i do 15 milijuna kuna, a mi smo izbačeni iz tog istog natječaja – zaključio je Ban.

sk i ak/sjever.hr

22.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.