Now Reading:
SDP obilježio Dan antifašističke borbe
Full Article 1 minutes read

SDP obilježio Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, izaslanstvo SDP-a Varaždinske županije, predvođeno potpredsjednikom i kandidatom na listi Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici Miroslavom Markovićem, županijskim vijećnicima Dubravkom Biberdžić i Lukom Zrinskim te predsjednikom Savjeta za ratne veterane Slavkom Hercegom danas je kod spomen kosturnice na Varaždinskom groblju odalo počast svim poginulim i umrlim antifašistima.

Nakon toga su, u društvu zamjenika načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Marija Milaka, položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Šemovcu i Žabniku.

– Antifašizam i antifašistička borba ustavni su temelji Republike Hrvatske i njezine samostalnosti. Današnja Hrvatska nastala je u borbi partizana antifašista u 2. svjetskom ratu i naših branitelja u Domovinskom ratu. Svi oni koji žele promijeniti povijest i ratne gubitnike prikazuju pobjednicima i pozitivcima, a antifašiste nepravedno blate, rade štetu Hrvatskoj i stvaraju podjele u društvu. Hrvatska se treba okrenuti budućnosti, ali uvijek na oprezu kako se takve sile zla nikad ne bi vratile – istaknuo je tom prigodom Miroslav Marković.

sjever.hr

20.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.