Now Reading:
Predstavljena lista HDZ-a u 3. izbornoj jedinici – Tušek: „To je naša sigurna Hrvatska, Hrvatska koja ima odgovorno vodstvo”
Full Article 7 minutes read

Predstavljena lista HDZ-a u 3. izbornoj jedinici – Tušek: „To je naša sigurna Hrvatska, Hrvatska koja ima odgovorno vodstvo”

hdz kzz

Lista Hrvatske demokratske zajednice lista je dokazanih ljudi, izvrsnih u svome poslu i struci te u svome javnome i političkom radu. Istaknuo je to prilikom predstavljanja liste HDZ-a u 3. izbornoj jedinici nositelj liste i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek.

Kazao je kako se radi o listi istaknutih lokalnih čelnika koji vode neke od najuspješnijih sredina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i državnih dužnosnika dokazanih u dugogodišnjem radu i borbi za projekte ovih krajeva te za Hrvatsku u cijelosti. Iza nas su 4 godine rada najuspješnije Vlade u modernoj Hrvatskoj povijesti – naglasio je Tušek rekavši kako je Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem osigurala kontinuirani gospodarski rast bez zaduživanja uz niz reforma poput fiskalne decentralizacije kojom su proračuni županija, gradova i općina povećani, što je rezultiralo razvojnom renesansom svakog dijela Hrvatske. Samo na području 3. izborne jedinice radi se o 344 milijuna kuna više nego u 2017. godini.

Ukupno 8 milijardi kuna investicija uz potpore i mjere Vlade RH u našoj izbornoj jedinici, u sve tri naše županije. Nema grada i općine u našim županijama bez više od desetaka milijuna kuna direktnih investicija uz podršku naše Vlade i u partnerstvu s našim lokalnim čelnicima. Sve to nikako ne bi bilo moguće bez ekonomski jake i stabilne države, a upravo smo to mi osigurali – naglasio je Žarko Tušek.

Vrhunac rada ove Vlade bila je svjetska zdravstvena i ekonomska kriza tijekom koje je samo na području 3. izborne jedinice za očuvanje radnih mjesta osigurana hitna isplata 400 milijuna kuna. Ukupno 6.765 poslodavaca je koristilo mjere Vlade RH za 62.543 radnika.

To je naša sigurna Hrvatska, Hrvatska koja ima odgovorno vodstvo, koja na čelu ima ljude koji znaju i koji su cijenjeni u cijelome svijetu, vodstvo koje je sigurnost spremno osigurati u najtežim trenucima, a nastavljamo još većom dinamikom – najavio je nositelj 3. izborne jedinice dodavši kako je za sve aktualne i buduće projekte osigurano gotovo 22 milijarde eura uz milijarde kuna proračunskih sredstava.

– Uvjeren sam da će naše Hrvatsko zagorje, Varaždin i Međimurje prepoznati rad naše Vlade, prepoznati liderstvo Andreja Plenkovića koji je, kao ni jedan premijer do sada, kontinuirano bio ovdje sa nama u našim krajevima – zaključio je Tušek.

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako su na listi dokazani, ugledni, domaći ljudi.

– Ovaj mandat započeli smo tezom „sve je mjerljivo, pa i rad u politici“ i da ćemo to i dokazati. U drugoj godini smo kroz naše inicijative naglasili da ćemo na područje Varaždinske županije dovesti investicije za barem milijardu kuna. Već u trećoj godini prilikom obilaska svih općina i gradova mogli smo s ponosom reći da je županija jedno veliko gradilište, a sada u četvrtoj godini mandata ističem, ne samo da smo uspjeli i doveli tih milijardu kuna, nego se na području Varaždinske županije odvijaju investicije preko 2 milijarde kuna– naglasio je Stričak. Dodao je kako je upravo zahvaljujući Vladi uspostavljena vertikala općina-grad-županija-država koja vrlo uspješno funkcionira.

Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan kazao je da samo zajedno, kao jedinstven i složan tim, mogu doći do najboljeg mogućeg rezultata:

– Svatko od nas ovdje od svih kandidatkinja i kandidata ima svoje želje, vizije i ciljeve kako svoje mjesto, kvart, općinu ili županiju učiniti ugodnijom za život. Međutim, to možemo učiniti samo zajedno, a upravo je zajedništvo bila osnovna premisa prvog hrvatskog predsjednika, doktora Franje Tuđmana.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, rekao je kako su načelnici, gradonačelnici, vijećnici prvi koji razgovaraju sa sugrađanima i čuju njihove potrebe i probleme te upravo zato žele biti glas koji će njihove potrebe artikulirati na najvišim državnim razinama.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek kazao je kako Prelog postaje jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj, ekološki osviješten, ali svega toga ne bi bilo da nije bilo sluha i potpore Vlade Republike Hrvatske.

Siguran u pobjedu HDZ-a je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac. Naglasio je kako je Plenković pravi primjer uspješnog premijera koji prepoznaje potrebe malog čovjeka i male sredine.

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih istaknula je kako će se zalagati za daljnje jačanje socijalne sigurnosti, kao jednog od ključnih čimbenika razvoja društva u kojem svatko ima pravo na društvenu solidarnost, ravnopravnost i jednake prilike. Posebno je istaknula kako se u mandatu aktualne Vlade na području KZŽ gradi 17 vrtića.

– Sve s jednim, svima zajedničkim ciljem: poboljšanje životnih uvjeta i vraćanje života na naše prekrasne zelene brege u Hrvatskom zagorju – rekla je Jembrih.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak kazao je da nikada nije bilo vlade koja je uložila više u ovaj kraj od Vlade Andreja Plenkovića koji uspješno vodi Hrvatsku prema naprijed i to će nastaviti činiti i u budućnosti.

Da što više žena bude zastupljeno u politici zalagat će se predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski. Kazala je kako je potrebno više žena na svim pozicijama i razinama vlasti te će nastaviti poticati žene na što aktivnije sudjelovanje u svakom aspektu javnog života.

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak rekao je da, kao gradonačelnik jednog od najuspješnijih gradova po uvođenju modernih tehnologija, gospodarstvu, ulaganju u mlade, obrazovanju, stvaranju poduzetničke klime, transparentnosti i pozitivnim demografskim trendovima, želi doprinijeti listi Hrvatske demokratske zajednice i kroz program Sigurne Hrvatske pridonijeti svim aspektima poboljšanja kvalitete života naših građanki i građana.

Predsjednik Uprave jedne od najvažnijih hrvatskih Vladinih agencija, HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec rekao je kako će nastaviti stvarati povoljno poduzetničko okruženje za rast i razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva.

– Mi smo u HAMAG BICRO-u u protekle četiri godine uspjeli izgenerirati preko 12,5 milijardi kuna novih investicija u hrvatskog gospodarstvo te stvorili pretpostavke za 18.000 novih radnih mjesta. Konkretno, na području naše izborne jedinice radi se o 1,4 milijarde kuna novih investicija i 2831 novo radno mjesto – naglasio je Vrbanec.

Nevenka Benić, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, dodala je da je ispunjeno sve što je bilo planirano.

– Ono na što sam posebno ponosna je donošenje novog Zakona o hrvatskim braniteljima kojim smo vratili ukinuta i zaštitili stečena prava te omogućili hrvatskim braniteljima rad uz mirovinu – rekla je Benić naglasivši kako sigurno i ponosno nastavljaju skrbiti za hrvatske branitelje kako bi dostojanstveno živjeli u Hrvatskoj i imali sigurnu budućnost.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač posebno je istaknuo fiskalnu decentralizaciju koja je donijela osjetno veće proračune lokalnim samoupravama te im omogućila da grade vrtiće, ceste, ulažu u infrastrukturu.

To je prvi puta jedna Vlada učinila, a o tome smo sanjali, govorili i stalno se uspoređivali sa susjedima. Zato ću ja kao gradonačelnik, a vjerujem i budući saborski zastupnik, nastaviti s tom politikom – naglasio je Jenkač.

sjever.hr 18.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.