Now Reading:
HNS Krapinsko-zagorske županije ima tri kandidata za parlamentarne izbore; Robert Šplajt: -Radom i politikom čistih ruku želimo naše Zagorje učiniti još boljim
Full Article 5 minutes read

HNS Krapinsko-zagorske županije ima tri kandidata za parlamentarne izbore; Robert Šplajt: -Radom i politikom čistih ruku želimo naše Zagorje učiniti još boljim

HNS-a Krapinsko zagorske županije ima tri kandidata za predstojeće parlamentarne izbore, koji se nalaze na listi u trećoj izbornoj jedinici.

Riječ je o Robertu Šplajtu, predsjedniku Županijske organizacije HNS-a KZŽ i izuzetno uspješnom načelniku općine Kumrovec koji zauzima treće mjesto na listi. Na sedmom mjestu liste nalazi se Jasmin Krizmanić, potpredsjednik HNS-a te dugogodišnji uspješni načelnik Gornje Stubice dok je na 12. mjestu aktualni dožupan za gospodarstvo KZŽ i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ, Anđelko Ferek Jambrek.

„Svojim radom i rezultatima HNS je potvrdio da je nezaobilazan partner svakoj Vladi i svima onima koji žele raditi i provoditi projekte u interesu građana i za razvoj svojih sredina. Tako radimo i u HNS -u Krapinsko zagorske županije stoga je naša organizacija istaknula troje ljudi koji su prepoznati kao uspješni, vrijedni i koji znaju kako politikom „čistih ruku“ Zagorje učiniti boljim.“ – istaknuo je predsjednik Županijske organizacije Robert Šplajt.

„Dok većina zaziva podjele i svađe mi u HNS-u, radimo, gradimo i obrazujemo. Potvrdili smo to kroz dvoje najuspješnijih ministara u ovoj Vladi, ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i ministricu znanosti i obrazovanja, Blaženku Divjak koji su kroz tri godine u svojim resorima učinili ono za što su drugi godinama tvrdili da je nemoguće. Tim putem želimo nastaviti i dalje, stoga nam je prioritet daljnja reforma obrazovanja kako bi svakom djetetu omogućili jednake šanse i jednaku priliku za uspjeh. Mi u Kumrovcu pokazali smo kako se uspješno može upravljati državnom imovinom i njen potencijal iskoristiti za razvoj čitavog kraja, stoga je moj prioritet daljnje oživljavanje mrtvih državnih kapitala i njihovo iskorištavanje za gospodarski i turistički razvoj koje je posebno u našoj županiji još uvijek nedovoljno iskorišten. Krapinsko zagorska županija ima sve preduvjete da postane liderom kontinentalnog turizma.“ – govori Robert Šplajt.

„Naša županija izvozno je orijentirana. Imamo vrijedne i sposobne ljude, poljoprivrednike, poduzetnike i gospodarstvenike, koji znaju svoj posao, koji isporučuju kvalitetne proizvode no birokracija i dalje koči. Nedostaje poduzetničke klime koja bi poticala daljnji razvoj i to želimo mijenjati. HNS u ovoj Vladi pokazao je kako je moguće lako i brzo, digitalizirati javnu upravu i pojednostaviti poslovanje. Upravo to želimo prenijeti i na lokalnu i regionalnu samoupravu. Da poduzetniku i obrtniku jedina briga bude kako proizvesti i isporučiti dobar proizvod a ne kako namiriti državu čitavim nizom bespotrebnih nameta.“- ističe potpredsjednik ŽO HNS-a KZŽ i dožupan za gospodarstvo, Anđelko Ferek Jambrek.

„U proteklom periodu HNS je učinio i puno po pitanju energetske obnove, od javnih zgrada, škola, vrtića, bolnica, do višestambenih zgrada i uskoro obiteljskih kuća. Sve su to projekti koji ostaju trajno, dugoročno dovode do ušteda i poboljšavaju kvalitetu života. Takve projekte želimo u našoj županiji i u budućnosti, a mi u HNS-u jamac smo da će se to i realizirati.“- zaključuje Anđelko Ferek Jambrek.

„Sanacija šteta od potresa i obnova kuća i objekata mojih sumještana, prioritet je mog djelovanja u budućem periodu. Ne želim da obnova Gupčevog kraja bude dijelom političkih ucjena već da ona krene što prije. Isto tako u temelju našeg programa je i daljnji jednakomjerni razvoj županije. Posebno je tu riječ o prometnoj povezanosti, koju treba unaprijediti, a samim time otvorit ćemo vrata gospodarskim i turističkim aktivnostima.“ – naglašava Jasmin Krizmanić, potpredsjednik HNS-a.

„Nas ne zanimaju ni lijevi ni desni. Mi ne tražimo protivnike, ni one koji podjelama i svađom traže mjesto pod političkim suncem. Mi tražimo partnere, one koji imaju viziju napretka i razvoja svakog dijela naše županije, kojima je cilj stabilnija, slobodnija i sigurnija budućnost i koji znaju da se Zagorje voli jedino radom i poštenjem.“- zaključuje potpredsjednik HNS-a Jasmin Krizmanić.

www.sjever.hr 17.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.