Now Reading:
Znaju se svi kandidati na listi Restart koalicije za III. izbornu jedinicu. Ima iznenađenja. Najbolje prošli Zagorci – mogli bi imati tri ili četiri svoja zastupnika?
Full Article 2 minutes read

Znaju se svi kandidati na listi Restart koalicije za III. izbornu jedinicu. Ima iznenađenja. Najbolje prošli Zagorci – mogli bi imati tri ili četiri svoja zastupnika?

SDP je objavio listu Restart koalicije za III. izbornu jedinicu i ima pojedinih iznenađenja. Kao što se već i prije znalo nositelj je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dok je drugi još jedan župan, Matija Posavec, koji je u petak potvrdio da ide na izbore kao nezavisni kandidat na listi Restart koalicije.

Na 3. mjestu je predsjednica županijske organizacije stranke Barbara Antolić Vupora dok je na 4. mjestu gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Peto mjesto također je pripalo Međimurskoj županiji, a na njemu se našla Andreja Marić, dr.med., spec.interne medicine. Na šestom mjestu je Željko Pavić iz Krapine, potpredsjednik Glavnog odbora stranke, dok je sedmo mjesto pripalo gradonačelnici Zlatara Jasenki Auguštan Pentek.

Na 8. mjestu je prvi čovjek varaždinskog SDP-a Miroslav Marković dok je na devetom mjestu Joško Klisović, jedini koji nije iz jedne od tri županija koje čine III. izbornu jedinicu.

Na 10. mjestu je predstavnica HSS-a, najvjerojatnije načelnica Svete Marije. Na pozicijama od 11. do 13. mjesta trebali bi se naći Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije te predstavnici HSU-a i stranke SNAGA. Na posljednjem, 14. mjestu, je Siniša Hajdaš Dončić koji će svoj put u Sabor pokušati naći putem preferencijalnih glasova.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.