Now Reading:
ZA SIGURNIJI PROMET Radovi na rotoru u Stubičkim Toplicama pri kraju
Full Article 2 minutes read

ZA SIGURNIJI PROMET Radovi na rotoru u Stubičkim Toplicama pri kraju

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar obišao je u subotu radove na rekonstrukciji križanja dvaju županijskih cesta u Stubičkim Toplicama, gdje se gradi kružni tok vrijednosti 880 tisuća kuna.

– Ovo je jedna od kritičkih točaka što se tiče sigurnosti prometa jer je ovdje vrlo frekventan promet. Analize su pokazale da je neophodno što prije napraviti ovaj rotor – rekao je župan Kolar najavivši još jednu rekonstrukciju:

– Imamo još jedan projekt ovdje za Stubičke Toplice, još jedno križanje koje bi trebalo riješiti rotorom. S obzirom na koronu, ne ćemo to uspjeti napraviti ove godine, ali ćemo na proljeće sljedeće godine napraviti još jednu investiciju kako bismo osigurali siguran promet, kako domaćim ljudima, tako i gostima koji dolaze u Stubičke Toplice – istaknuo je Kolar.

kolar

Ravnatelj ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec rekao je kako su s radovima započeli prije nešto više od godinu dana.

– Glavni je razlog bio sama sigurnost ceste jer je ulazak u samo raskrižje bio dosta nepregledan i tu smo dobivali česte pritužbe od korisnika – rekao je Sirovce naglasivši kako se završetak radova očekuje do 15.7.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je kako je ovo izuzetno opasno raskrižje koje je godinama predstavljao veliki problem, kako za vozače, tako i za pješake.

– Prije 2,5 godine na našu inicijativu Županija je prihvatila ovo raskrižje u program sanacije, tako da se krenulo u projektiranje. Za nekih mjesec dana ovo će mjesto biti sigurnije za sve. Posebno je to važno jer imamo konstantan porast broja učenika, idemo i u proširenje škole, tako da će đaka biti sve više – naglasio je Beljak.

josip beljak

Zastupnik u dosadašnjem sazivu Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić izrazio je zadovoljstvo što Županija i ŽUC ulažu sredstva u cestovnu infrastruktura, čime će se omogućiti veća sigurnost prometa.

hajdas doncic

Općinska vijećnica Sabina Frgec zahvalila je Županiji što je prepoznala važnost ovog projekta.

– Ovime je povećana sigurnost svih sudionika u prometu, naročito vrtićke i školske djece jer su škola i vrtić u blizini ovog raskrižja – rekla je Frgec.

m.furlan/sjever.hr 13.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.