Now Reading:
Ljeto u Varaždinu počinje 11. lipnja, do sredine kolovoza 50-ak programa
Full Article 3 minutes read

Ljeto u Varaždinu počinje 11. lipnja, do sredine kolovoza 50-ak programa

Nakon mirnog proljeća, život se polako vraća u grad, a s kalendarskim ljetom stiže i bogati kulturni, zabavni i turistički program već tradicionalnog Ljeta u Varaždinu, najavljen danas u dvorištu palače Sermage.

– Ljeto u Varaždinu je projekt koji organizacijski okuplja cijeli niz institucija, ustanova i partnera sa zajedničkim ciljem kreiranja programa koji će kulturnim, zabavnim i turističkim sadržajima ispuniti tople ljetne dane i večeri, a građanima i turistima koji polako dolaze u grad, pružiti priliku da se zabave te ovo, kao i svako prijašnje ljeto, zapamte po lijepim trenucima koje su doživjeli – naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupilo je veliki broj partnera: od Koncertnog ureda Varaždin, Gradskog muzeja Varaždin, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, HNK u Varaždinu, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Gradskih bazena Varaždin, P4 – Centra za mlade, agencije PR Lady, Show Concept, varaždinskih galerija i muzeja, udruga i drugih. Svi su oni zajedno osmislili i organizirali zanimljiv sadržaj s 50-ak različitih programa, na nekoliko lokacija u gradu, u razdoblju od 11. lipnja do 17. kolovoza.

Kao i svake godine, organizatori su se potrudili osmisliti, kako se to obično kaže, za svakoga ponešto. Koncerti, predstave, stand up-ovi, kino na otvorenom, izložbe, radionice, odbojka, samo su dio sadržaja koji će se tijekom dva mjeseca održavati na nekoj od lokacija povijesne gradske jezgre i šire.

Početak Ljeta u Varaždinu počnite otvorenjem izložbe Žarke Krpan u sklopu programa Hladoweena u organizaciji P4 – Centra za mlade 15. lipnja. Dvorište palače Sermage otvara predstava Cezar u organizaciji HNK Varaždin i Gllugl-a. Ljetne večeri petkom i subotom možete provesti uz glazbu i stand up na Trgu Miljenka Stančića, a nemojte propustiti ni druženje na trećem izdanju varaždinskog Biergartena u Šetalištu V. Jagića od 18. do 28. lipnja. Dugo toplo ljeto će završiti s najpoznatijim festivalom, 22. Špancirfestom koji će biti održan od 21. do 30. kolovoza.

– Ova godina trebala je imati 170 programa koje smo trebali svi zajedno organizirati. Otkazani su samo oni koji su bili striktno vezani uz neki datum, poput viteškog turnira i festivala vatre. Svi ostali programi idu. Jedino smo za zadovoljavanje protuepidemijskih mjera unaprijed odredili lokacije na kojima se nešto može odraditi. To je dovelo do ove sinergije gdje smo svi zajedno surađivali i koordinirali se – kazala je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Program Ljeta u Varaždinu:

sjever.hr

08.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.