Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Subota neće biti loša, a pogledajte kakva nas temperatura očekuje u nedjelju!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Subota neće biti loša, a pogledajte kakva nas temperatura očekuje u nedjelju!

Ako su vam kiša i grmljavina već dosadili, ovog ćete vikenda imati priliku predahnuti, odnosno uživati u suncu i prilično visokoj temperaturi, posebice u nedjelju.

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro uz više oblaka mjestimice je moguća kiša na sjevernom i južnom Jadranu te na istoku, a poslijepodne i navečer su u unutrašnjosti mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren većinom južni i jugozapadni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, na južnom dijelu i zapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 15 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

Prognoza za nedjelju

Na Jadranu će u nedjelju biti pretežno, a na kopnu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Tek su lokalno mogući poslijepodnevni pljuskovi, uglavnom u gorju
Nedjelja će biti najtopliji dan u ovome tjednu – dnevni bi se maksimalac u kopnenom dijelu Hrvatske mogao popeti do čak 28 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota

Biometeorološke prilike će se znatno poboljšati u odnosu na prethodni dan u cijeloj zemlji, a najviše na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. No, kod osjetljivijih ljudi još uvijek su moguće nervoza, slabija koncentracija i lošije raspoloženje osobito u prvom dijelu dana. U istočnoj Hrvatskoj će prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike.

Nedjelja

Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti uglavnom razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika je moguća nesanica, nervoza, osjećaj umora i lošije raspoloženje. Stoga se osobito kroničnim bolesnicima ne preporuča rekreacija uz jaču tjelesnu aktivnost na otvorenom.

ak/sjever.hr/dhmz

06.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.