Now Reading:
Od 11 novih vozila Doma zdravlja Zagrebačke županije, 5 ide u Samobor
Full Article 2 minutes read

Od 11 novih vozila Doma zdravlja Zagrebačke županije, 5 ide u Samobor

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 11 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti gotovo 860.000 kuna. Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Vozni park Doma zdravlja Zagrebačke županije raspolaže s ukupno 88 vozila i kako se nova vozila nabavljaju, tako se ona najstarija otpisuju.

– Pet vozila namijenjeno je za ispostavu u Samoboru, a po jedno vozilo ispostavama u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Dugom Selu. Patronažna služba u najvećem dijelu obuhvaća brigu o starijim osobama i pružanje zdravstvenih usluga u njihovim kućama. Stanovništvo je, nažalost, sve starije, tako da patronaža ima itekako puno posla – rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Primopredaji automobila ispred Grada Samobora, u kojem je i sjedište Doma zdravlja Zagrebačke županije, nazočio je pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

www.sjever.hr/samobor.hr 16.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.