Now Reading:
Župan Kolar u obilasku radova na energetskoj obnovi OŠ Đurmanec, jednom od osam aktivnih gradilišta u županiji
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar u obilasku radova na energetskoj obnovi OŠ Đurmanec, jednom od osam aktivnih gradilišta u županiji

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u četvrtak je provjerio kako napreduju radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Đurmanec.

Kolar je prilikom obilaska naglasio da je ovo jedno od osam aktivnih gradilišta u Krapinsko-zagorskoj županiji, te jedan od šest projekata energetske obnove. Dodao je da se provodi niz projekata i da radovi idu dobro kao i ovaj u Đurmancu.

Škola će dobiti novu kotlovnicu i fasadu, a postavljena je i nova stolarija. Ukupna vrijednost tih radova je 7,7 milijuna kuna.

Dovršetak radova očekuje se u lipnju, a uz ovu školu energetski se obnavlja još pet objekata gdje su radovi otprilike u sličnoj fazi. Ukupna investicija u energetsku obnovu šest objekata u Krapinsko-zagorskoj županiji je oko 43 milijuna kuna.

Kolar se zahvalio izvođaču radova i projektantu, a kazao je i da je izvođačima na ruku išla i situacija sto se u školi nije odvijala nastava zbog mjera uzrokovanih koronavirusom.

Ravnatelj Osnovne škole Đurmanec Krešimir Kralj kazao je da već duže vrijeme nije bilo značajnijih ulaganja i da će ovim uređenjem škola pružiti znatno bolje uvjete. Dodao je da ako škola počne 11. svibnja, bit će spremna za prihvat djece.

Načelnik Damir Belošević je za uskoro obnovljenu školu rekao da je značajno uljepšala vizuru samog mjesta te da će uz vrtić koji se gradi značajno doprinijeti daljnjem razvoju mjesta.

Inače, osim energetske obnove škola ima i novu sportsku dvoranu vrijednu nešto više od 20 milijuna kuna.

s.kalajdzija/sjever.hr 30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.