Now Reading:
Zasada u Zagrebu prometuju ove tramvajske linije
Full Article 2 minutes read

Zasada u Zagrebu prometuju ove tramvajske linije

tramvaj

Od srijede su u promet puštene prve tri tramvajske linije u Zagrebu koje će u ovoj fazi prometovati slobodnim prometnim koridorima.Tramvajski promet bio je u prekidu temeljem Odluke Nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza, kao i zbog oštećenja na tramvajskoj infrastrukturi uzrokovanih potresom.

Tramvajska linija 3 prometovat će uobičajenom trasom: Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće.

Tramvajska linija 5 prometovat će izmijenjenom trasom: Prečko – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Žitnjak.

Tramvajska linija 14 također će prometovati izmijenjenom trasom: Ljubljanica – Savska cesta – Jadranski most – Zapruđe, čime će nakon više od godinu i pol biti uspostavljen tramvajski promet preko obnovljenog remetinečkog rotora.

Tramvajske linije prometovat će prema nedjeljnom rasporedu vožnje koji je dostupan na početno-krajnjim stajalištima te internetskoj stranici ZET-a.

Tramvajski promet bio je u prekidu temeljem Odluke Nacionalnog stožera o obustavi javnog prijevoza, kao i zbog oštećenja na tramvajskoj infrastrukturi uzrokovanih potresom. Stručne službe svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi se postupno uvodio tramvajski promet i na ostalim linijama.

www.sjever.hr/Grad Zagreb 30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.