Now Reading:
UZ PRAZNIK RADA Antolić Vupora: SDP svojim zakonskim prijedlozima jedini staje u obranu radnika i njihovih prava
Full Article 3 minutes read

UZ PRAZNIK RADA Antolić Vupora: SDP svojim zakonskim prijedlozima jedini staje u obranu radnika i njihovih prava

SDP Varaždinske županije uputio je čestitku građanima u povodu 1. svibnja – Praznika rada. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije i predsjednica organizacije, Barbara Antolić Vupora, svim stanovnicima Varaždinske županije čestitaju 1. svibnja, Praznik rada. Antolić Vupora je naglasila kako je SDP uvijek isticao važnost zaštite, ali i unaprjeđivanje radničkih prava i kako je upravo u ovo krizno vrijeme potrebno napraviti sve kako bi se radnici i njihove obitelji zaštitili od neizvjesne budućnosti budući su mnogi izloženi gubitku radnih mjesta i stjecanja osobnog dohotka.

-Iako ove godine širom Hrvatske neće biti klasičnog obilježavanja Praznika rada zbog mjera propisanih za suzbijanje epidemije koronavirusa, važno je da posebno u ovom trenutku upozorimo na radnička prava te na veliki broj onih koji su zbog ove krize izgubili svoja radna mjesta čime im je ugrožena egzistencija – istaknula je predsjednica županijskog SDP-a Antolić Vupora.

Naglasila je da ova kriza nipošto ne smije biti izgovor vladajućima za smanjenje radničkih prava, niti poslodavcima za bezrazložno smanjenje osobnog dohotka. Podsjetila je da je upravo SDP-a nedavno izašao s nizom prijedloga zakona za očuvanje radnih mjesta i potporu radnom zakonodavstvu.
-Nadalje, tu je i prijedlog za smanjenje parafiskalnih nameta iz registra neporeznih davanja čijom provedbom bi se uštedjelo gotovo pola milijarde gospodarstvu i preko 225 milijuna kuna građanima – poručila je Antolić Vupora.

Miroslav Marković: SDP će pokazati da opet može promijeniti Hrvatsku na bolje

Povodom obilježavanja Praznika rada poruku građanima uputio je i predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.
-Po prvi puta obilježavamo Praznik rada u ovim nevjerojatnim okolnostima svjetske koronakrize kao i nezapamćenog potresa u Zagrebu. Iako su nas te katastrofe na najteži mogući način podsjetile kako je čovjek nemoćan pred prirodom, pokazale su i našu neizmjernu solidarnost i odlučnost da se i ove nevolje što prije pobijede.
Nažalost, ove neprilike su nam pokazale i da Hrvatska u mnogo čemu ne funkcionira dobro i da konačno treba krenuti u temeljite reforme ukoliko želi imati bolju budućnost. Teritorijalni preustroj, smanjivanje nepotrebnih nameta i obračun s korupcijom na svim razinama samo su neke od nužnih reformi koje ne smiju ponovo ostati samo predizborna obećanja političara kako bi po tko zna koji puta zadržali svoje fotelje bez stvarne želje za promjenama.
-Dok vladajući čak i ovu krizu žele iskoristiti za uskogrudne osobne interese ostanka na vlasti, SDP se svojim inicijativama i zakonskim prijedlozima bori za prava i zaštitu naših radnika i njihovih obitelji i to ćemo i nadalje raditi – poručio je Miroslav Marković.

www.sjever.hr

30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.