Now Reading:
Potraga za nekretninama i dalje je velika, ali potres u Zagrebu neke je stvari jako promijenio….
Full Article 2 minutes read

Potraga za nekretninama i dalje je velika, ali potres u Zagrebu neke je stvari jako promijenio….

Unatoč uspavanom tržištu nekretnina, brojni posjetitelji oglasnika Crozilla.com i dalje tragaju za kućama, stanovima i zemljištima. Zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti razgledavati nekretnine uživo, no kupci i unajmljivači sada imaju dovoljno vremena za pretraživanje aktualne ponude nekretnina.

Kao i do sada, najveća je potražnja vladala za stanovima, a najtraženiji gradovi za njihovu kupnju tijekom ožujka su bili Zagreb – u kojem se „na veliko“ tražila novogradnja, zatim Osijek, Pula, Split i Rijeka. Inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla.com zainteresirani za ponudu stanova, uglavnom oni iz Njemačke, BiH, Švicarske, Slovenije i Austrije, najviše su pretraživali stanove koji se prodaju u Zagrebu, a zatim u Vodicama, Puli, Crikvenici te na Krku i u Medulinu.

Osim za prodaju, uvelike su se pretraživali i stanovi za najam, gdje ponovno prednjače oni u Zagrebu, a velika je potražnja vladala i za stanovima u Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, ali i Samoboru. Stranci su u ožujku najviše pretraživali ponudu u Zagrebu, Splitu i Opatiji, a najčešće su to bili oni iz BiH, Njemačke, Srbije, Slovenije i Švicarske.

Korona virus nije mnogo utjecao na poredak na ljestvici potražnje, no zagrebački potres itekako je. Osim objekata u epicentru i okolici, nastradale su i brojne zgrade u središtu grada, pa nekad najtraženiji dijelovi Zagreba, danas više nisu jednako privlačni, a strah od novog razornog potresa nadjačava želju za nekretninom na prestižnoj lokaciji. Tako se poredak na ljestvici najtraženijih zagrebačkih kvartova nakon potresa osjetno promijenio, pa se umjesto centra grada – kako je to do sada bilo, u ožujku na oglasniku za nekretnine Crozilla.com na prvom mjestu potražnje nalazio Maksimir, a slijede ga Trešnjevka i Dubrava.

www.sjever.hr/Crozilla.com 30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.