Now Reading:
PUNA DVA TJEDNA U MEĐIMURJU NEMA NOVOOBOLJELIH Ozdravila još jedna osoba
Full Article 2 minutes read

PUNA DVA TJEDNA U MEĐIMURJU NEMA NOVOOBOLJELIH Ozdravila još jedna osoba

Na današnjoj konferenciji za novinare župan Matija Posavec izvijestio je da već 14. dan zaredom u Međimurskoj županiji nema novooboljelih.

-Puna dva tjedna kako u našoj županiji ne bilježimo osobe oboljele od koronavirusa. Još je jedna osoba ozdravila pa od samog početka, dakle više od mjesec dana, imamo ukupno šest ozdravljenih i dvije oboljele osobe. Jedna smo od onih sredina koje u postotku ukupnog broja od početka imamo 75 posto ozdravljenih i 25 posto oboljelih. Kada je riječ o oboljelima, radi se o jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi koje su dobrog općeg stanja – rekao je župan Posavec.

U protekla 24 sata obavljeno je 30 testiranja.
-Time smo prešli brojku od 400, kada govorimo o ukupnom broju testiranja, što znači da je na jednu oboljelu osobu rađeno čak 50 testiranja. Negativnim nalazima se i svi naši zdravstveni djelatnici koji su bili u samoizolaciji vraćaju na posao pa naša bolnica i ostale zdravstvene ustanove imaju sve zdravstvene radnike na raspolaganju za kvalitetno obavljane poslova – rekao je Posavec.

U posljednjih nekoliko dana u Međimursku županiju gotovo svakodnevno stižu velike količine zaštitne opreme.
-Prvenstveno ih usmjeravamo prema domovima za starije i nemoćne osobe i drugim socijalnim ustanovama koja je uz pomoć HGSS-a i Crvenog križa podijeljena i distribuirana. Zahvaljujem na angažmanu i doprinosu svim volonterima jer 34 tisuće komada zaštitne opreme treba distribuirati prema 28 naših domova – naglasio je župan Posavec i dodao da je stanje u svim socijalnim ustanovama u Međimurskoj županiji zadovoljavajuće te da se situacija i dalje prati iz dana u dan.

Od jučer, u Međimurskoj županiji otvoreni su muzeji, knjižnice i knjižare, od danas je otvoren i Matični ured u Kotoribi koji će raditi utorkom i četvrtkom.

ak/sjever.hr

28.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.