Now Reading:
Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec ponovo otvorila vrata – evo novog radnog vremena
Full Article 2 minutes read

Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec ponovo otvorila vrata – evo novog radnog vremena

Sukladno prvoj fazi popuštanja mjera, prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u ponedjeljak su, između ostalih, s radom započele i knjižnice. Čakovečka Knjižnica „Nikola Zrinski“ također je svoja vrata otvorila u 8 sati.

Kako je rekla ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan, na internetskim stranicama ove ustanove korisnici mogu pronaći i posebne upute poslovanja koje će vrijediti do daljnjega.

Tako će se djelatnici Knjižnice pobrinuti za potreban razmak među korisnicima, od najmanje 2 metra, kontrolirati broj osoba koje istovremeno borave u prostorijama dvaju odjela te ih upozoravati na što kraći boravak unutar Knjižnice. Isto tako, na ulasku je potrebno dezinficirati ruke i pripremiti člansku iskaznicu. U Knjižnici se istovremeno može zadržati najviše pet korisnika, a novost je i da knjižnu građu, odnosno željene naslove, korisnici sada neće moći birati sami, već će im ih donijeti djelatnici knjižničari. Sve vraćene knjige odlažu se na 72 sata u karantenu i tek nakon toga će biti ponovo spremne za posudbu.

Korisnicima se preporučuje nošenje zaštitnih maski kod dolaska, a sve dodatne informacije i eventualne daljnje novosti mogu pronaći na službenim stranicama Knjižnice „Nikola Zrinski“, kao i na Facebook stranici ustanove. Važno je i napomenuti da Čitaonica, Igraonica i Studijski odjel i dalje ne rade te nisu dostupni korisnicima. Radno vrijeme će biti u dvije smjene, od 8 do 13 te od 14 do 19 sati.

sjever.hr 27.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.