Now Reading:
Posavec: U Međimurju 0,4 % oboljelih u odnosu na sve oboljele Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

Posavec: U Međimurju 0,4 % oboljelih u odnosu na sve oboljele Hrvatskoj

Vezano za statistiku oboljelih u Međimurskoj županiji ona govori kako je u Međimurju 0,4% oboljelih u odnosu na sve oboljele u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na tu temu je rekao:

„Statistika nam govori da je u Međimurju 0,4 % svih oboljelih u Hrvatskoj, obavili smo 1,2 % testiranja u odnosu na sva testiranja u Hrvatskoj, 2,4 % zaraženih i 47 testiranja na jednu zaraženu osobu te u odnosu na RH imamo 5,3 % osoba koje su pod mjerama samoizolacije.”

“Epidemiološki se prati stanje kada se 480 naših sugrađana koji su na privremenom radu u inozemstvu vratilo u Međimurje te je svima njima izrečena mjera samoizolacije koje se velika većina i pridržavala. Pratimo i situaciju od ponedjeljka kada je Međimurje proglašeno jedinstvenom zonom kretanja te je došlo do veće mobilnosti stanovništva”, kazao je Posavec.

U slijedeća 3 tjedna slijedi i postepena relaksacija mjera te je važno da Nacionalni stožer uvaži specifičnosti svake županije i da mi na lokalnoj razini možemo donositi odluke sukladno našoj epidemiološkoj situaciji“, dodao je Posavec.

“Što se tiče gospodarstva, u evidenciji za nezaposlene imamo 2449 nezaposlenih, što je porast za 72 osobe u odnosu na prošli tjedan te 236 osoba više nego krajem ožujka. Predano je više od 2000 zahtjeva za potporama, no ono što veseli je 12 novootvorenih obrta. Posebnu pažnju usmjeravamo brizi za korisnike domova za starije i nemoćne te je poduzeto niz mjera kako bi ih zaštitili”, izjavio je župan.

“Zahvaljujem svima, posebno našim epidemiolozima i infektolozima čije su odluke bile pravovremene, kvalitetne i ispravne što je pridonijelo ovako povoljnoj situaciji“, zahvalio je župan Matija Posavec.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.