Now Reading:
Petak i vikend obilje sunca i topline, a onda slijedi pogoršanje, kiša i pad temperature
Full Article 2 minutes read

Petak i vikend obilje sunca i topline, a onda slijedi pogoršanje, kiša i pad temperature

prognoza

Prema najavi DHMZ-a u petak nas očekuje većinom sunčano, ujutro na istoku unutrašnjosti uz mjestimice umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana i poslijepodne duž obale ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, po kotlinama i malo niža, a na Jadranu između 6 i 11 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C, na Jadranu i u gorju mjestimice malo niža.

A nakon vremenski lijepog i sunčanog petka slično vrijeme očekuje nas i za vikend.

U subotu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te iznadprosječno toplo. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne na Jadranu ponegdje umjeren, a u gorju i jak jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, duž obale i na otocima između 6 i 12 °C. Najviša dnevna od 19 do 24, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i do 26 °C.

Nedjelja će također imati dosta sunca s temperaturama između 20 i 25 stupnjeva. No, nakon toga, od početka novog tjedna slijedi pogoršanje s kišom i padom temeperature.

Biometeorološke prilike u petak će biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Zbog velikih razlika u temperaturi zraka, osobito u unutrašnjosti zemlje, preporuča se slojevito odijevanje. Manje tegobe moguće su kod vrlo osjetljivih meteoropata krajem dana.

www.sjever.hr/DHMZ 17.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.