Now Reading:
Pogledajte što se mora dogoditi da se krene s ublažavanjem epidemioloških mjera……
Full Article 2 minutes read

Pogledajte što se mora dogoditi da se krene s ublažavanjem epidemioloških mjera……

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u ponedjeljak vezano za epidemiološke mjere i mogućnosti njihovog ublažavanja da još nije sigurno kada će se to dogoditi.

Ponovio je da se radi o novoj bolesti s puno nepoznanica i da je teško govoriti o određenim parametrima. Ponovio je i da bi prije toga trebali imati pad broja zaraženih od pet do sedam dana, dok mi još uvijek osciliramo.

“O tome svaki dan razgovaramo i nije u pitanju arbitrarna odluka Vlade i Stožera. Ukoliko svi tome damo svoj doprinos i ponašamo se u skladu s epidemiološkim mjerama, prije ćemo doći u poziciju da neke mjere počnu popuštati”, poručio je.

Božinović je rekao da je nezahvalno govoriti i o tome koje bi se mjere prve ukidale, da cijelo vrijeme mjere pokušavaju balansirati, ali i da još nije vrijeme za ukidanje mjera.

Na pitanje hoće li nam se otvaranje tržnica epidemiološki ‘obiti u glavu’ zbog gužvi i nepridržavanja mjera, ustvrdio je da je upravo zato trebalo neko vrijeme do otvorenja tržnica kako bi svi lokalni stožeri proveli preventivne mjere. Na većini otvorenih tržnica nisu uočene nepravilnosti.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 14.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.