Now Reading:
Varaždin – Avar: Ispod smo hrvatskog prosjeka sa zaraženima i to želimo zadržati
Full Article 3 minutes read

Varaždin – Avar: Ispod smo hrvatskog prosjeka sa zaraženima i to želimo zadržati

Varaždin

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar na konferenciji za medije u ponedjeljak naglasio je da se većina građana držala preporuka za boravak u prirodi.

– No moram upozoriti na neodgovorne koji su napravili određene fešte, roštiljade. Molim vas da to ne radite. Ako će se to događati, morat ćemo to i sankcionirati. I na šetnicama i u gradu se moglo vidjeti da redovito patroliraju naši pripadnici civilne zaštite. Trenutno u civilnoj zaštiti imamo 175 pripadnika s iskaznicama Civilne zaštite Grada Varaždina, prsluke i rješenja da su imenovani. Vatrogasci iz svojih vozila upozoravaju građane sa standardnom porukom: ostanite doma! – rekao je Avar te dodao da u gradu sve funkcionira normalno, sve gradske službe i komunalne aktivnosti.

– Upozoravam na činjenicu da je kod nas broj zaraženih u odnosu na ostatak Hrvatske na vrlo niskoj razini, ispod hrvatskog prosjeka. Upravo s ovim mjerama koje provodimo zajedno s nacionalnim stožerom, PU varaždinskom, one daju takav rezultat i mi taj prosjek želimo zadržati. Molim građane za strpljenje i razumijevanje. Držimo se uputa da svi čim prije prebrodimo ovu krizu. Strpite se još dva-tri tjedna. Ja vjerujem da će do onda biti bolje – kazao je Avar i podsjetio da je gradska tržnica djelomično otvorena te tamo djelatnici civilne zaštite i djelatnici tržnice održavaju sve higijenske uvjete i nadziru socijalnu distancu koja se mora održati pa je time iznimno zadovoljan.

– Što se tiče propusnica, već danas imamo oko 150 propusnica koje smo izdali. Sve ide u nekakvoj normalnoj kolotečini. Svi oni koji imaju nesređeno prebivalište odnosno boravište pošaljite zahtjev prema Stožeru civilne zaštite Grada Varaždina, svaki ćemo zahtjev razmotriti i odobriti one koje možemo – rekao je Avar.

Robert Puja, koordinator članova civilne zaštite po mjesnim odborima, dodao je da ih je trenutno 175.

– Taj broj raste doslovno iz dana u dan. Cilj nam je da dođemo do brojke 200, a u slučaju potrebe taj broj će se povećavati. Zahvaljujem svim ljudima koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje, a to su hrvatski branitelji i sportske udruge, djelatnici i sportaši, ali i mnoge druge osobe. Moj apel i molba prema ljudima je kada vide članove Civilne zaštite da slušaju njihove upute i da budu korektni prema njima. Ti ljudi su se stavili na raspolaganje 24 sata i molim sve naše građane da to i uvažavaju – poručio je Puja.

n.kalajdžija / sjever.hr

30.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.