Now Reading:
KORONAVIRUS Približavamo se brojci od 600 oboljelih. Pojavilo se novo žarište bolesti
Full Article 2 minutes read

KORONAVIRUS Približavamo se brojci od 600 oboljelih. Pojavilo se novo žarište bolesti

Nova pressica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, novi podaci – u Hrvatskoj je od 9 sati jutros potvrđeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata imamo 91 oboljelog, a ukupno je dosad potvrđeno 586 slučajeva zaraze.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je do značajnijeg povećanja broja oboljelih došlo zbog pojave nove mikrolokacije na području Biograda i Zadra. U zadarskoj je bolnici uglavnom sve pod kontrolom, dok se bolnica u Biogradu dezinficira i prenamijenit će se, tako da će biti namijenjena isključivo oboljelima od COVIDA-19.

Krunoslav Capak, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoi rekao je da imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

-U Biogradu su dva liječnika bila pozitivna. U međuvremenu imamo 9 novooboljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. Iz Zadra imamo 34 liječnika, to su liječnici i specijalisti u zdravstvenim ustanovama, te 9 medicinskih sestara i tehničara i tri stomatologa – dodao je Capak.

a.kučić/sjever.hr

27.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.