Now Reading:
VAKULA NAJAVLJUJE: Mnogima u unutrašnjosti će trebati ne samo metle i lopate, nego vrlo vjerojatno i ralice
Full Article 2 minutes read

VAKULA NAJAVLJUJE: Mnogima u unutrašnjosti će trebati ne samo metle i lopate, nego vrlo vjerojatno i ralice

Osim na daljnje nevolje zbog koronavirusa i potresa – do četvrtka se prilagodimo pravim zimskim uvjetima, zbog kojih će nekima u unutrašnjosti trebati ne samo metle i lopate, nego vrlo vjerojatno i ralice, objavio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Dodao je da će ponegdje biti i mećave i vijavice!
„Povremenog snijega bit će i mjestimice na Jadranu, gdje će bura i dalje biti često jaka, osobito na sjevernom dijelu i olujna, gdjegod na udare i orkanska.
Stabilizacija atmosfere, barem privremena i samo u meteorološkom smislu, te slabljenje vjetra i zamjetniji porast temperature slijede od petka.
Na žalost, ni do tada, a i pitanje je uopće do kada – djelatnici DHMZ-a neće smjeti ulaziti u višestoljetnu zgradu na zagrebačkome Griču, koja je također stradala u jakom potresu u ponedjeljak. Dodatni potresi pridonijeli su novim nevoljama. Štoviše, zamjetnije podrhtavanje malo prije podneva u utorak prouzročili su prestanak mjerenja vjetra čak i na automatskoj meteorološkoj postaji”, napisao je Vakula.

A evo što za HRT najavljuje Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a:

„Oblačno će na kopnu prevladavati i sljedećih dana, uz povremeni snijeg u srijedu, a u četvrtak će, uz popuštanje hladnoće, ponegdje padati i kiša. U petak se oborine očekuju uglavnom samo u gorju. I dalje će biti sjeveroistočnjaka, na istoku i istočnjaka. Temperatura zraka postupno će rasti.

I na moru prema vikendu toplije, ali sredinom tjedna još će puhati bura, najjače u četvrtak. U petak bura u slabljenju, a na jugu Jadrana će zapuhati jugoistočnjak. U dane vikenda okrenut će na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Oborine će biti manje nego na kopnu, no treba računati na malo kiše u četvrtak i petak u Dalmaciji.”

www.sjever.hr/HRT

24.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.