Now Reading:
Bandić i suradnici obišli zagrebačku četvrt Brezovica
Full Article 2 minutes read

Bandić i suradnici obišli zagrebačku četvrt Brezovica

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je u petak, u društvu suradnika, Gradsku četvrt Brezovica, odnosno nove prostorije NK Brezovica, rekonstruirano dječje igralište u Odranskom Obrežu, Donjodragonošku cestu na kojoj je izgrađen novi nogostup i Lipničku cestu na kojoj se izvode radovi na poboljšanju oborinske odvodnje.
 
-Na nove prostorije NK Brezovica uloženo je oko sedam milijuna kuna u posljednje tri godine. Ovo puno znači sportašima i mladim ljudima u Brezovici – rekao je gradonačelnik Bandić.
Predsjednik NK Brezovica Vladimir Iviček je naglasio da klub, osim seniorskih i veteranskih ekipa, u svojem pogonu ima i veliki broj djece po raznim dobnim skupinama, njih oko 300.
-Ove prostorije od 980 kvadratnih metara su postale svojevrsni centar Brezovice oko kojih se okuplja velik broj žitelja ovog kvarta – rekao je.  

Nakon toga, delegacija Grada posjetila je novo dječje igralište u Odranskom Obrežu.
-Ovo je najveće od tri dječja igrališta u naselju i puno znači djeci i njihovim roditeljima, ali i starijim sugrađanima koji imaju prostor za uživanje na otvorenom. Investicija je iznosila oko 900.000 kuna – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Odranski Obrež Luka Šokić.

Sljedeća točka obilaska bila je Donjodragonoška cesta na kojoj je izgrađen nogostup u duljini od 720 metara uz uređenje zelenih površina.
-Prije konstrukcije novog nogostupa djeca su u školu hodala po prometnici, na rubu koje je bio kanal. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim službama što su omogućili našoj djeci da sigurnije pohađaju školu – rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Dragonožec Janko Horvat.

Posljednja lokacija obilaska bila je Lipnička na kojoj su u tijeku radovi na poboljšanju sustava oborinske odvodnje u svrhu sprječavanja plavljenja nekretnina.
-Osim poboljšavanja sustava odvodnje, predviđena je izgradnja jednostranog nogostupa, a s obzirom da ovuda prometuje autobusna linija do Havidić sela, kolnik Lipničke će se proširiti na 6 metara. Trenutno smo u postupku ishođenja lokacijske dozvole, a predstoji razrada projektno-tehničke dokumentacije. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su programom gradnje u 2020. godini – rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika u Sektoru za ceste.

www.sjever.hr

07.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.