Now Reading:
I do kraja tjedna promjenljivo
Full Article 2 minutes read

I do kraja tjedna promjenljivo

Prema prognozi DHMZ-a prijepodne će prevladavati sunčano. Na kopnu ujutro mjestimice magla. Od sredine dana sa zapada postupno naoblačenje, a navečer na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru kiša, u najvišem gorju moguće i snijeg. Vjetar slab, a poslijepodne će zapuhati umjeren južni i jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, zatim u Dalmaciji jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu poslijepodne jačanje juga. Jugo će se krajem dana proširiti na cijelu obalu. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 10 i 15 °C.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne, ali će se tijekom dana pogoršavati. Zbog toga se poslijepodne i u noći na petak kod meteoropata i kroničnih bolesnika, najprije na zapadu zemlje, mogu javiti tegobe uzrokovane vremenom, poput glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije i energije, te tegobe sa snom.

Do kraja tjedan umjereno i pretežno oblačno, u petak i subotu povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, a u gorju i susnježicom i snijegom. U petak je na Jadranu i uz njega moguća mjestimice obilnija oborina. U nedjelju malo kiše još na istoku i osobito jugu, a na zapadu sunčanije. Umjeren južni i jugozapadni vjetar, na istoku jugoistočni, okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni, a u gorju će vjetar biti i jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabjeti i u subotu najprije na sjevernom Jadranu okrenuti na umjerenu i jaku buru. Temperatura malo niža.

sjever.hr / DHMZ

05.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.