Now Reading:
Natjecali se budući vrhunski majstori kuhari, slastičari, konobari…..
Full Article 2 minutes read

Natjecali se budući vrhunski majstori kuhari, slastičari, konobari…..

KKŽ

U Obrtničkoj školi Koprivnica u ponedjeljak je održano Međužupanijsko natjecanje iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te u disciplini pomoćnih kuhara i slastičara. Uz domaćine natjecalo se još šest srednjih škola sjeverozapadne Hrvatske (Srednja škola Zabok, Srednja škola Prelog, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola August Šenoa Garešnica), a svoje je vještine Prosudbenom povjerenstvu pokazalo 18 natjecatelja.

Natjecanje podržala i Koprivničko-križevačka županija ispred koje je nagrade i priznanja sudionicima dodijelio zamjenik župana Ratimir Ljubić. Zamjenik je čestitao svim učenicima i mentorima na sjajno pripremljenim jelima te vrhunskoj prezentaciji napomenuvši kako se unatoč tome što se ne mogu svi plasirati u viši rang natjecanja, svi mogu osjećati kao pobjednici.

– Čestitam svima koji ste danas pokazali svoje vještine, nadam se da ste tijekom natjecanja nešto i dodatno naučili što će vam koristiti u vašem daljnjem razvoju i putu prema dobrim radnim mjestima u vrhunskim ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske – kazao je zamjenik Ljubić.

Ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić se pridružio čestitkama kazavši kako je bilo zadovoljstvo ugostiti mlade kuhare, slastičare i njihove mentore koji s tijekom natjecanja iskazali zavidnu razinu kulinarskog umijeća.

– Ovo je bila izvrsna promocija naše škole, grada i Koprivničko-križevačke županije, ali i svih vas koji ste sudjelovali. Hvala i našem Prosudbenom povjerenstvu koje je imalo težak zadatak te svakako Županiji i Podravki koji su nas kao i uvijek podržali – kazao je ravnatelj Martić.

U kategoriji ugostiteljskog posluživanja prvo je mjesto osvojila Klara Lakotić iz Srednje škole August Šenoa Garešnica, dok je u kategoriji pomoćni kuhar i slastičar prvo mjesto zauzeo Oršuš Vendel iz Obrtničke škole Koprivnica. Najbolja slastičarka je Ksenija Krošlin iz Srednje škole Pregrada, a najboljim kuharom je proglašen Leonardo Tot iz Obrtničke škole Koprivnica.

sjever.hr

03.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.