Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Očekuju nas vrlo hladna jutra, ali imamo i dobre vijesti!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Očekuju nas vrlo hladna jutra, ali imamo i dobre vijesti!

jesen

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će danas biti pretežno sunčano. Malo kiše još može pasti ujutro na jugu ili istoku gdje bi se oblaci mogli i dulje zadržati.
Popodne u središnjim predjelima prolazno može biti umjerene naoblake. Vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima, na sjevernom dijelu poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni.
Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, u gorju ponegdje i hladnije, a na Jadranu od 4 do 9 °C.
Najviša dnevna između 5 i 10, a duž obale i na otocima od 10 do 15 °C.

Vrijeme narednih dana

Pretežno sunčano, uglavnom suho i postupno toplije. U unutrašnjosti će prolazno biti i povećane naoblake, osobito u nedjelju, a vrlo malo slabe kiše mjestimice može pasti ponajprije u petak. Na kopnu vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a od subote južina.
Na Jadranu u petak umjeren sjeverozapadnjak, duž obale ponegdje još i bura, u subotu će sjeverozapadnjak ponegdje pojačati, a u nedjelju će na sjevernom dijelu okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak.
Dnevna temperatura u porastu, na kopnu ujutro mraz, a u nedjelju će biti neuobičajeno toplo – u kopnenom dijelu zemlje (primjerice, u Varaždinu) temperatura bi mogla prijeći 17 stupnjeva!

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Međutim jak sjeverozapadni vjetar u unutrašnjosti i bura na Jadranu mogu pojačavati osjet hladnoće. Kronične srčane i plućne bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu.

www.sjever.hr/dhmz

20.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.