Now Reading:
ŠIROKOPOJASNI INTERNET I U LUDBREGU Bilić: „Za cijelu ludbrešku Podravinu ovo je iznimno važan projekt”
Full Article 2 minutes read

ŠIROKOPOJASNI INTERNET I U LUDBREGU Bilić: „Za cijelu ludbrešku Podravinu ovo je iznimno važan projekt”

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić u Zagrebu je potpisao Sporazum o partnerstvu u okviru Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/ pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

Time je Grad Ludbreg postao jedan od 16 gradova u Republici Hrvatskoj koji će provoditi Projekt razvoja širokopojasne infrastrukture temeljem natječaja “Izgradnja mreža/pristupnih mreža sljedeće generacije raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.”

-Očekuje se da bi projektiranje bilo gotovo tijekom ove godine, a ove godine očekuje se i početak radova. Osigurat će se minimalna brzina downloada ili uploada od 100 megabita u sekundi ili veća, a pokrit će se sva naselja – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U projekt su uz Ludbreg uključeni Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec. Glavni cilj projekta je izgradnja NGA širokopojasne mreže temeljene na tehnologiji kojom se može osigurati pokrivanje brzim i ultrabrzim širokopojasnim pristupom na navedenom teritoriju.

-Za cijelu ludbrešku Podravinu ovo je iznimno važan projekt. Time će naši građani dobiti mogućnost da brže “surfaju” internetom – rekao je gradonačelnik Bilić te dodao kako je najvažnije da realizacija projekta vrijednog 35,53 milijuna kuna započne što prije, kako bi se Ludbreg mogao upisati na kartu brzog interneta.

U Hrvatskom telekomu koji će mrežom upravljati ističu kako je razvoj NGA-a ključni pokretač hrvatske ekonomije što će biti vidljivo kroz povećanje BDP-a, povećanje zaposlenosti i radnih mjesta, privatnog kapitala koji će se angažirati kroz EU projekte i državni proračun na osnovu uplate poreza i doprinosa.

www.sjever.hr

11.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.